Partij voor de Vrijheid (PVV)

AOW-debat - Inbreng
donderdag 12 november 2009

Het gaat dan toch gebeuren. Dit kabinet zegt tegen miljoenen Nederlanders: "Gij zult twee jaar langer doorwerken". Een asociaal besluit van het aller-slechtste soort. De roofridders Balkenende en Bos moeten hebben gedacht: `Hoe kunnen we het Nederlandse volk nog een poot uitdraaien?

Het is nu crisis, dit is het moment om dit onzalige plan erdoor te drukken (onder druk wordt alles vloeibaar). `Het volk accepteert al zo veel zo lang. Twee jaar langer doorploeteren, dat zal het ook wel weer pikken', denken Balkenende en Bos.

Voorzitter, dit asociale kabinet probeert de gifpil mooi te verkopen. De sprookjesmachine draait op volle toeren. De verhoging van de AOW-leeftijd wordt u aangeboden door de afdeling kiezersbedrog. Alle coalitiepartijen hebben in hun verkiezingsprogramma staan dat ze de AOW in ere zullen houden. Voorzitter, CDA, PvdA en ChristenUnie moeten zich kapot schamen. Wat een volksverlakkerij. Als een dief in de nacht pakken ze onze ouderen straks zo maar even tienduizenden euro's af. Mensen worden onnodig beroofd van twee jaar genieten van hun welverdiende oude dag, van hun kinderen en kleinkinderen. Die twee jaar is voor veel mensen net de tijd dat ze in nog redelijke gezondheid kunnen genieten. Voorzitter, ze verdienen die jaren.

De hardwerkende burger is inmiddels in drie jaar tijd vijfmaal in zijn pensioen gepakt: eerst werd het VUT/Prepensioen afgeschaft, toen de Bosbelasting, vervolgens werden de pensioen bevroren (geen indexatie), in 2011 moet de partnertoeslag eraan geloven weg en nu de diefstal van 2 jaar later AOW/pensioen.

De verhoging van de AOW-leeftijd is niet alleen asociaal maar ook totaal onzinnig. Even een feitje: Van de 63- en 64 jarigen werkt nu al minder dan 15%. In plaats dat deze mensen een lintje krijgen dat ze het zolang hebben volgehouden, worden ze nu gestraft. Het is natuurlijk een illusie te denken dat ouderen straks wel in grote getale werk zullen vinden met het verhogen van de AOW leeftijd. Het zullen er eerder minder worden (Verbon) uit angst dat je er tot 67 aan vast zit. De 30-jaarregeling zal dit versterken.

Voorzitter, gelukkig heeft minister Bos voor het probleem van de zware beroepen al een oplossing bedacht. Bos schaft zwaar werk gewoon af! In het Wouter Kabouter WonderBos lopen cementzakken op pootjes, bouwen muren zichzelf en leggen elfjes vloeren en wegen aan. Na 30 jaar zou een stratenmaker bijvoorbeeld secretaresse en een metselaar bijvoorbeeld boekhouder kunnen worden. Kan iemand de doctorandussen van de Partij van de Arbeid terugbrengen op planeet Aarde?

Nederlanders krijgen niet alleen twee jaar later AOW maar ook twee jaar later aanvullend pensioen. Champagne en sushi voor de werkgevers en de falende pensioenfondsen. In een klap worden de pensioenlasten verlaagd en het pensioengat gedicht. Chapeau! De gewone man betaalt de rekening!

Wat nu een volksverzekering is, die voor iedereen gelijk is en uitblinkt in eenvoud, wordt straks een complex gedrocht dat de maatschappij verdeelt: tussen jong en oud, tussen 55+ en 55-, tussen zware en `lichte' beroepen, tussen werknemers en zelfstandigen, tussen lager en hoger opgeleiden. Dit kabinet verdeelt en denkt te heersen. In werkelijkheid wordt het karakter van onze mooie volksverzekering de nek omgedraaid.

Voorzitter, dit debat gaat niet over de betaalbaarheid van de AOW. Het gaat over een kille bezuiniging. Het gaat over het zwarte gat in de schatkist (van 35 mld). Elk gezond denkend mens, gezin of bedrijf zou op zo'n moment de tering naar de nering gaan zetten. Maar niet dit kabinet. Nee, dit kabinet stopt een miezerige vinger in het AOW-gaatje in de dijk, maar houdt zich doof en blind voor de financiële dijkdoorbraak achter haar rug: de kosten van de massa-immigratie. Terwijl het juist de massa-immigratie is die onze sociale zekerheid langzaam maar zeker sloopt. Waardoor de solidariteit afbrokkelt en die onze voorzieningen plundert. Iedereen weet het. Iedereen snapt het. Iedereen ziet het. Behalve dit kabinet. Dit kabinet sluit haar ogen voor de werkelijkheid en offert onze sociale zekerheid op duwt Nederland, versteend in ontkenning.

Voorzitter, het echte probleem is niet de crisis. Het echte probleem is dit kabinet. Dit kabinet kiest duidelijk voor massa-immigratie en de grote geldverspilling die hiermee gepaard gaat. Alleen al dit jaar kost dit de gemeenschap 13 miljard (elsevier). Zomaar wat feiten: 90% van de Somalische mannen in Nederland is werkeloos. Veertig procent van alle mensen in de bijstand is van niet-westerse afkomst.

De PVV kiest voor het behoud van onze sociale zekerheid (voor wat daar nog van over is) en kiest voor het behoud van de AOW. Eerst de kraan dicht en dan puinruimen. En het kan. Stop nu de immigratie van mensen uit moslimlanden en we kunnen allemaal met 65 met pensioen. Voorzitter, dat is de essentie van dit debat. Kiezen we voor Nederland of kiezen we voor nog meer immigratie.

Net als onze oud-premier Willem Drees die tot in de herfst van zijn leven bleef ageren tegen de massa-immigratie. Ik citeer Drees: "Ons volk wordt voortdurend voorgehouden dat geboortebeperking noodzakelijk is, wil ons land, het dichtstbevolkte ter wereld, nog een enigszins redelijk leefklimaat behouden. Intussen bevordert men een snelle toeneming van de bevolking door buitenlandse gezinnen, juist in de grote steden, waar de moeilijkheden het grootst zijn. (..) Het is duidelijk dat dit alles absurd is". Einde citaat. Maar Drees werd niet gehoord, en verliet de PvdA. Beste Wouter, hoe durf je te zeggen: "Drees was van ons en Drees blijft van ons".

Kabinet, stop dus die massa-immigratie. Stop het en we besparen miljarden. Stop het en we gaan allemaal gewoon met 65 met pensioen. De Partij voor de Vrijheid staat pal voor 65 jaar. Wij gaan binnen en buiten dit Huis de barricaden op voor de verdediging van de AOW, voor 65 jaar en geen dag langer.

Handen af van de AOW!