Politie Hollands Midden

Nieuwkoop - Hennepkwekerij in bedrijfspand

Nieuwkoop, 12-11-2009 o De politie heeft donderdagmorgen, 12 november, een professionele hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Energieweg aangetroffen en ontmanteld. De politie had recent informatie ontvangen dat er op die locatie een hennepkwekerij aanwezig was.

Woensdag 11 november werd meer informatie bekend via onder meer Meld Misdaad Anoniem. Hierop werd er in de vroege morgen gepost waarna men een aantal personen het pand zag binnengaan.

Op de eerste etage werden in meerdere ruimtes professionele kwekerijen aangetroffen. In andere ruimtes lag een voorraad apparatuur en materiaal dat wordt gebruikt bij hennepkwekerijen. Ongeveer 2500 hennepplanten werden inbeslaggenomen en vernietigd. Evenals alle aangetroffen apparatuur en materiaal.

Vijf Amsterdammers van tussen de 23 en 28 jaar werden in het pand aangehouden. Daar bleek dat men bezig was de hennepplanten te knippen. Een zesde verdachte, een 43-jarige man uit Uithoorn meldde zich rond 09.20 uur bij het pand. De verdachte deed zich voor als monteur voor inbouw van apparatuur in autos. Uit nader onderzoek bleek dit niet juist te zijn. De man werd eveneens aangehouden.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.