Gemeente Medemblik

Extra parkeerplaatsen Plan West- Medemblik

In de straat Kaapstander in het plan West - Medemblik zijn parkeerproblemen. Er is een tekort aan parkeerplaatsen en er wordt regelmatig fout geparkeerd. Dit belemmert soms ambulance en brandweer maar ook de vuilniswagen om goed door deze straat te kunnen rijden. Voor zowel de bewoners als het gemeentebestuur is dit niet toelaatbaar.

Extra surveillance, regelmatig overleg
De gemeente heeft het afgelopen jaar verschillende maatregelen genomen om deze problemen tegen te gaan. Zo is afgesproken dat er vaker wordt gesurveilleerd, ook s`avonds. Politie en BOA's zullen verbaliserend optreden tegen fout geparkeerde auto's. Ook zal worden opgetreden tegen auto's die de doorgang in de straat belemmeren. Verder is er contact met de vertegenwoordigers van de wijk, om te overleggen wat actuele problemen zijn en hoe de gemeente daar wat aan kan doen.

Overleg over uitbreiding parkeerplaatsen
Het college wil graag weten op welke wijze er iets gedaan kan worden aan de parkeerproblemen en heeft daarom een onderzoek laten uitvoeren in heel Plan West. De parkeerdruk blijkt vooral in de avonduren hoog te zijn. Ook wordt er dan geparkeerd op plaatsen die hier niet voor bedoeld zijn en dit geeft veel overlast. Het college overlegt met een aantal bewoners uit plan West waar extra parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. In dit overleg wordt ook de straat Kaapstander meegenomen.