KRO

Spykertopman openhartig over deal Boekhoorn en Botman in KRO programma Bij ons in de BV

Uitzenddatum: 12/11/2009

Vanavond duikt Jort Kelder in aflevering 2 van het KRO programma `Bij ons in de BV' in het miljoenenspel rondom dagblad De Telegraaf. Afgelopen donderdag vonden voor de rechtbank van Amsterdam de getuigenverhoren plaats in het geschil tussen miljardair Marcel Boekhoorn en topman Frank Botman van Cyrte Investments, het investeringsfonds van Delta Lloyd.

Inzet is een mondelinge afspraak tussen Boekhoorn en Botman over de verkoop van aandelen van de Telegraaf in geval de koers zou zakken. Boekhoorn eist 30 miljoen euro van Delta Lloyd.

Jort Kelder gaat in een reportage op zoek naar de achtergronden van dit hoogoplopende conflict. Bij Boekhoorn drinkt hij een kopje thee en hij bezoekt het hoofdkantoor van Cyrte, waar Botman kantoor houdt. Marcel Boekhoorn bevestigt tegen Kelder dat hij Frank Botman als "de Arie Olivier van het Rijk der Nederlanden" ziet. Bovendien is een van de getuigen in het proces, autofabrikant Victor Muller, in de studio te gast.

Niet alleen komt hij ronkende verhalen vertellen over zijn uit de klauwen gelopen jongensdroom Spyker, ook vertelt de oud-jurist openhartig over wat hij onder ede heeft verklaard.

Naast het spannende geruzie tussen miljonairs praat staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, vanavond Bij ons in de BV over ondernemerschap in Nederland. En zoals iedere week zijn er drie pitches van jonge veelbelovende entrepreneurs, de laatste opmerkelijke feiten uit de zakenwereld en een kritisch gesprek met voormalig journalist, doemdenker en investeerder Willem Middelkoop.

Presentatie: Jort Kelder

Bij ons in de BV, 12 november, 21.40 uur, KRO, Nederland 3