Vereniging Eigen Huis organiseert gezamenlijke energie-inkoop

12/11/2009 17:19

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis organiseert gezamenlijke energie-inkoop

Consumentenorganisatie doorbreekt energiebarrière en regelt onbekommerde overstap naar goedkopere leverancier

Amersfoort, 12 november 2009

Een gemiddeld huishouden kan 225 euro per jaar besparen door van energieleverancier te veranderen. Toch neemt tweederde van de huishoudens die stap nog niet en zijn ze dat voorlopig ook niet van plan. Ze zien op tegen de administratieve rompslomp en alle problemen die de overstap tot gevolg kan hebben.

Vereniging Eigen Huis wil deze 'energiebarrière' doorbreken. De vereniging bundelt de collectieve energiebehoefte van huishoudens en organiseert in samenwerking met website 'Ichoosr' een internetveiling waar iedereen zich vrijblijvend voor kan inschrijven. Het maakt niet uit of men lid van de vereniging is of niet, of dat men huurder is of eigenaar.

De inschrijving voor de eerste energieveiling duurt t/m 30 november. De volgende stap is dat energiebedrijven een bod uitbrengen op de georganiseerde inkoopkracht van huishoudens door een laag tarief aan te bieden voor het totaal aan inschrijvingen. Begin december ontvangt iedere deelnemer een e-mail met het winnende energietarief en hoeveel die besparing oplevert ten opzichte van de huidige, eigen energierekening. Pas daarna beslist de deelnemer of het aanbod aantrekkelijk genoeg is om over te stappen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe aantrekkelijker het voor energieleveranciers is om een scherp tarief aan te bieden.

Vereniging Eigen Huis hanteert selectiecriteria voor energiebedrijven die aan dit initiatief mogen meedoen. Voor mensen die op het aanbod ingaan, regelt de nieuwe energieleverancier de administratieve overstap. Als er toch iets misloopt, biedt de vereniging kosteloze juridische ondersteuning aan om de problemen op te lossen. Aan de energie-inkoopactie van Vereniging Eigen Huis zijn geen deelnamekosten verbonden.

Bij een daadwerkelijke overstap naar de nieuwe energieleverancier ontvangen niet-leden het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau tot 1 mei 2010. Leden die overstappen naar de nieuwe leverancier ontvangen een energiebesparingpakket voor gebruik in huis. Op www.eigenhuis.nl staat alle informatie over deze actie van Vereniging Eigen Huis.





http://www.eigenhuis.nl