Haven Amsterdam

ACT blijft bestaande klanten behandelen

12 november 2009

Nieuwsbericht. Afgelopen dagen is er veel berichtgeving in de pers geweest over het stopzetten van de EU1- dienst op de Amsterdam Container Terminal (ACT).

Dienst EU1

De Grand Alliance heeft besloten het volume op haar Verre Oosten diensten te gaan concentreren op drie, in plaats van op de huidige vier diensten. Dit is in het kader van een capaciteitsreductie tijdens het winterseizoen. Amsterdam is vooralsnog uit het vaarschema gehaald omdat de schepen die voor deze diensten worden ingezet te groot zijn voor de sluis in IJmuiden. Vanzelfsprekend worden alternatieven bekeken. Trekken volumes aan na de winter, kan dit er toe leiden dat de EU1 dienst weer wordt opgestart.

Extended gate en blijvende serviceverlening

Deepsea containers die nu bij ACT in Amsterdam komen, zullen dit blijven doen binnen het zogenaamde extended gate concept. Hiermee dient ACT als een vooruitgeschoven post voor de deepsea terminals in Rotterdam en Antwerpen. Dit zal ook in de komende tijd zo blijven. ACT zal deze containers op dezelfde vlotte manier blijven behandelen.

Meer informatie?

Amsterdam Container Terminal B.V. 020 4073900 info@acthph.nl