Ministerie van Economische Zaken

Heemskerk opent vestiging Grauforz in Rotterdam

12 november 2009 | nieuwsbericht

Staatssecretaris Heemskerk heeft donderdag 12 november 2009 samen met de Mexicaanse ambassadeur Jorge Lomónaco en de Rotterdamse wethouder van economie, verkeer en vervoer Hans Vde Nederlandse vestiging van staalbedrijf Grauforz in de Rotterdamse Waalhaven geopend.

Grauforz is een van oorsprong Mexicaans familiebedrijf, dat ongeveer 5.000 ton staal per maand verwerkt. Grauforz heeft, naast het hoofdkantoor in Monterrey (Mexico), vestigingen in San Antonio (VS) en Madrid (Spanje). Grauforz is het op een na grootste Mexicaanse bedrijf dat zich in Nederland vestigt. De onderneming richt zich op het verhandelen en verwerken van staal.

Groeistrategie

In de groeistrategie voor Europa speelt de Rotterdamse vestiging een centrale rol. Grondstoffen worden aangevoerd uit Rusland, Oekraïne en Turkije. De afzetmarkt bestaat uit Europa, Mexico, Brazilië, VS en Noord-Afrika.

Staatssecretaris Heemskerk: 'Ik ben blij met investeerders als Grauforz en de groeiende handelsbetrekkingen met Mexico, want buitenlandse bedrijven zorgen voor binnenlandse banen. Het toont aan dat Nederland de poort is van Europa en beschikt over een gunstig bedrijfsklimaat. Het is het tweede grote Mexicaanse bedrijf in Nederland, ik hoop dat er nog velen volgen.'

Grauforz Rotterdam is voornemens binnen anderhalf jaar te groeien naar veertig medewerkers. Bij aanvang neemt het bedrijf zes Mexicaanse medewerkers mee. Daarnaast worden in Nederland jonge mensen aangenomen die in de toekomst ook bij het bedrijf in Mexico ervaring kunnen opdoen of er stage kunnen lopen.

Stimulans

Wethouder Hans Vervat is verheugd met de komst van Grauforz. 'Voor de stad Rotterdam is het van groot belang om goede, gezonde bedrijvigheid aan te trekken. De vestiging van Grauforz is mooie stimulans voor de internationale acquisitie van Rotterdam. Mexico is een groeiend land en men hoopt met de komst van Grauforz naar de havenstad, meer bedrijven aan te trekken om de Rotterdamse economie een extra impuls te geven,'aldus Vervat.