Gemeente Bodegraven

brandweer Reeuwijk en Bodegraven

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst brandweer Reeuwijk en Bodegraven

ondertekening document
De Bodegraafse en Reeuwijkse brandweerkorpsen zijn samengegaan per 1 juli 2009. Inmiddels zijn beroepskrachten aangetrokken en is de huisvesting voor de nieuwe medewerkers geregeld. Nu alles op orde is, is tijdens een officieel moment aandacht aan de samenvoeging geschonken. Op 9 november hebben de burgemeesters in aanwezigheid van raads- en commissieleden van beide gemeenten en de commandant van de regionale brandweer, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Aansluitend is in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk een buffet geserveerd waarbij tevens de vrijwilligers en de leden van de jeugdbrandweer waren uitgenodigd. De brandweercommandant, de heer J. Uitterhoeve, sprak van een feestelijke mijlpaal in de geschiedenis van beide korpsen. Hij zei dat het buffet niet alleen bedoeld was om deze mijlpaal kracht bij te zetten maar ook om de brandweervrijwilligers op een informele manier met elkaar kennis te laten maken. Uitterhoeve memoreerde dat de volgende organisatorische wijziging al weer voor de deur staat: de regionalisatie van de brandweer Hollands Midden.

De commandant sprak de hoop uit dat de onderlinge band tussen de brandweerposten verder zou verstevigen om de overgang naar een geregionaliseerde brandweer zo soepel mogelijk te laten verlopen.