Fotoshoot Ruud & Leontien van Nistelrooy voor kinderen

12/11/2009 18:52

SOS-Kinderdorpen

Madrid, 12 november 2009 - Vandaag was Madrid decor voor een unieke fotoshoot door Leontien van Nistelrooy-Slaats, vrouw van topvoetballer Ruud van Nistelrooy. Zij fotografeerde een speciale kledinglijn van het exclusieve kinderkledingmerk Vingino voor SOS Kinderdorpen. Ruud van Nistelrooy, die al tien jaar ambassadeur is van deze kinderhulporganisatie, stond model in de shoot.

Op het trainingsveld van befaamde voetbalclub Real Madrid stond stervoetballer Ruud van Nistelrooy samen met drie kinderen model voor zijn vrouw Leontien. Aanleiding voor de fotoshoot is een samenwerking tussen kinderkledinglabel Vingino met de internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen. Sinds 2009 zijn zij een partnership aangegaan met een duidelijk raakvlak: een hart voor kinderen. Vingino marketingmanager Karlijn Koekoek is zeer enthousiast over de samenwerking: "Voor dit partnership hebben we een speciale collectie ontworpen van een aantal shirts voor jongens en meiden met een knipoog naar het WK. Het thema van de collectie is 'Wees Supporter' en een gedeelte van de opbrengst hiervan gaat naar SOS Kinderdorpen. Op deze manier hopen we een beetje bewustwording te creëren bij zowel ouders als kinderen. De collectie hangt voorjaar 2010 in de winkels."

Leontien van Nistelrooy-Slaats, zelf fotografe, portretteerde voor SOS Kinderdorpen al eerder kinderen in Marokko. Zij leerde het werk kennen via Ruud die al tien jaar ambassadeur is van de stichting. Leontien: "Het concept spreekt ons vooral aan omdat wij geloven in de kracht van een gezin voor kinderen. Uit onze eigen jeugd weten we dat je kinderen een gevoel van warmte en geborgenheid moet geven, dat is zó belangrijk voor later. Dat is ook iets dat we onze eigen kinderen geven."

Ruud over de fotoshoot: "Ik vond het heel relaxt om te poseren voor Leontien en het was leuk om te zien hoe gemotiveerd ze haar werk deed. De kinderen voelden zich lekker stoer in de kleren van Vingino en waren heel natuurlijk voor de camera. We vonden het super om dit samen voor SOS te doen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.soskinderdorpen.nl