NIBUD Persbericht

Prinses Máxima aanwezig bij viering 30-jarig jubileum Nibud

04 november 2009

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont op donderdag 12 november 2009 een deel bij van het jubileumsymposium van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting in het Geldmuseum te Utrecht. Thema van deze bijeenkomst is de huishoudportemonnee in het verleden, heden en de toekomst. Sprekers zijn onder andere de minister van Financiën, Wouter Bos, Henriette Prast, hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning, Heleen Buijs, directeur van het Geldmuseum en Gerjoke Wilmink, directeur van het Nibud.

Tevens vindt tijdens dit symposium de presentatie plaats het Nibud-onderzoek Geldzaken in de Praktijk, wat een beeld schets van hoe de Nederlander op dit moment met zijn geld omgaat. Ook zal er die middag een mini-expositie worden geopend over hoe de Nederlander in het verleden met zijn huishoudfinanciën omging. Deze expositie is samengesteld door historicus Gerard Borst van het Geldmuseum. Ook wordt er aandacht besteed aan het financieel bewustzijn van jongeren en vindt de aftrap plaats van een educatief project voor kinderen tussen zes en achttien jaar. Door middel van diverse wedstrijden worden jongeren aangemoedigd na te denken over omgaan met geld.

Programma donderdag 12 november 2009

Locatie: Geldmuseum Utrecht, Leidseweg 90, 3500 GK Utrecht (030-2910492)

13.15 Ontvangst
14.00 Opening door Ton Oster, voorzitter bestuur Nibud 14.15 Presentatie minister van Financiën, Wouter Bos 14.30 Presentatie directeur Geldmuseum, Heleen Buijs 14.45 Aftrap educatief project voor jongeren door directeur Nibud, Gerjoke Wilmink
15.00 Pauze
15.30 Presentatie onderzoek Geldzaken in de Praktijk door directeur Nibud, Gerjoke Wilmink
16.00 Presentatie hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning, Henriëtte Prast

Voor meer informatie & aanmelden: Informatie voor de pers
---