Ingezonden persbericht


Koningin 12 november 2009 aanwezig bij première theatervoorstelling 'De Afscheidsmonologen'

Speelperiode 16 oktober 2009 t/m 16 februari 2010 in schouwburgen in heel Nederland Première donderdag 12 november 2009 - Leidse Schouwburg aanvang 20.15 uur


---

Hare Majesteit de Koningin woont donderdagavond 12 november in de Leidse Schouwburg te Leiden de première bij van de voorstelling De Afscheidsmonologen.

Bos Theaterproducties presenteert in samenwerking met VPTZ De Afscheidsmonologen: ontroerende, verrassende en humoristische verhalen over de dood. Het sterfproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood.

Diverse schrijvers, acteurs en cabaretiers tekenden voor een verhaal over dit universele onderwerp, waaronder Kees van Kooten, Sara Kroos, Cornald Maas, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat en Nilgün Yerli. De regie wordt verzorgd door Leopold Witte. Actrice Rian Gerritsen is het! vaste gezicht van de voorstelling. Gedurende de tournee wordt zij iedere avond bijgestaan door muzikant Arend Niks en twee gastlezers die in wisselende bezetting hun opwachting maken. Deze gastlezers bestaan uit een poule van bekende Nederlandse acteurs, politici, presentatoren en sporters, zoals: Noraly Beyer, Peter Blok, Philip Freriks, Hanneke Groenteman, de Meiden van Halal, John Leerdam, Joost Prinsen, Maarten van der Weijden, Anita Witzier en vele anderen. De voorstelling is tot en met 16 februari 2010 in schouwburgen in heel Nederland te zien.

De Afscheidsmonologen wordt geproduceerd door Bos Theaterproducties in samenwerking met het Landelijk Steunpunt voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ). Dit is de landelijke vereniging van 210 lokale organisaties van vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in hospices. Bij deze organisaties zetten ruim 8000 vrijwilligers zich in voor mensen in hun laatste levensfase en hun naaste omgevin! g. In 2009 viert VPTZ Nederland haar 25 jarig bestaan. Bos Theater producties is het vaste impresariaat van onder andere NUHR, Plien & Bianca en Nilgün Yerli. In het verleden produceerde Bos Theaterproducties onder andere de muziektheaterproductie Amadeus met o.a. Jeroen Krabbé en het toneelstuk Knielen op een bed violen. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang voor de musical AMANDLA! MANDELA.


---

Noot aan de redactie: (