Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 3 november 2009

MCA lanceert jongerenwebsite over eten

Zestig Alkmaarse basisschoolleerlingen buigen zich op 12 november in Medisch Centrum Alkmaar (MCA) over het thema 'Weten wat eten met je lijf doet'. Het is het thema van het tweede Foreest Juniorsymposium. In aanloop daar naartoe hebben scholen lesmateriaal voor hun leerlingen van groep 8 ontvangen en is www.foreestjunior.nl gelanceerd. Deze informatieve website neemt jongeren mee langs 'belevenissen' die gekoppeld zijn aan eten, zoals trek, fit, mooi, ziek en poep.

het symposium
Tijdens het Juniorsymposium, waarin wetenschap en gezondheidszorg centraal staan, komen de belevenissen uitvoerig aan bod. Naast discussies rond verschillende stellingen over eten - onder leiding van Sipke Jan Bousema - laten artsen en medewerkers van het MCA de leerlingen kennismaken met de vele facetten van de gezondheidszorg waarbij het item voeding een rol speelt. Leerlingen ondervinden bijvoorbeeld in dikmaakpakken aan den lijve hoe het is om met extra kilo's hard te lopen en hoe dat hun conditie beïnvloedt. Een endoscopieverpleegkundige toont met de endoscoop hoe die hapjes kan nemen uit de maag.

de website
Op www.foreestjunior.nl vertellen jongeren over hun ervaring met het MCA en schetsen artsen en medewerkers van het ziekenhuis een beeld van hun werk en dat wat zij in het MCA voor kinderen kunnen betekenen.

leren en werken in het MCA
Met het symposium wil het MCA jongeren met het ziekenhuis laten kennismaken als een plek waar je kunt leren en werken. Het Foreest Juniorsymposium is een initiatief Foreest Medical School, MCA, GGD, gemeente Alkmaar en de onderwijsinstellingen SAKS-SKB (Stichting Alkmaarse Katholieke Scholen en Stichting Katholiek Basisonderwijs Bergen) en Ronduit.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie