Gemeente Stadskanaal

In maart van dit jaar riep de gemeente kunstenaars op om een kunstwerk voor De Bolster te ontwerpen. Een kunstwerk dat ruimte biedt aan ontmoeten en recreëren.

De kunstcommissie heeft uit de inzendingen drie kunstwerken gekozen en daar maquettes van laten maken. Op deze drie kunstwerken hebben de inwoners van Onstwedde hun stem uitgebracht. Het kunstwerk van Carlo Kroon uit Ruinerwold is met 146 stemmen gekozen om het pleintje voor De Bolster op te fleuren en te fungeren als ontmoetingsplek voor bezoekers en omwonenden.

http://www.stadskanaal.nl/afbeeldingen/nieuws/foto_met_maquette45x_33_
1

Samenwerkende partijen

Het kunstwerk is tot stand gekomen met samenwerking van kunstenaar Carlo Kroon, de gemeente Stadskanaal, Lefier, Bibliotheek Zuid-Groningen, Stichting Welstad, Ocrea en een inwoner van Onstwedde.

Uitnodiging

Op donderdag 12 november om 14.00 uur onthullen de kinderen van Kinderopvang de Speeldoos het kunstwerk aan de Boslaan 46 in Onstwedde. Wij nodigen u namens de kunstcommissie van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

Programma

Tijdstip Invulling
14.00 uur Welkomstwoord door Carla Wieten van Ocrea 14.05 uur Inleiding door burgemeester B.A.H. Galama 14.15 uur Officiële onthulling door Kinderopvang de Speeldoos 14.20 uur Dankwoord door Carla Wieten
14.25 uur Feestelijke afsluiting in De Bolster

* 4 november 2009