Ingezonden persbericht


Cineville Talkshow: Das Weisse Band

Donderdag 12 november is alweer de derde editie van de Cineville Talkshow. Ditmaal met speciale voorpremière van de alom bejubelde nieuwe Haneke: Das Weisse Band.

Das Weisse Band speelt zich af in een klein Duits dorp aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Een opeenvolging van bizarre incidenten verstoort het sociale evenwicht in de plaatselijke gemeenschap.
Volgens Haneke laat de film zien wat er gebeurt als een groep kinderen de idealen die ze van hun ouders hebben meegekregen, verabsoluteert. De onbarmhartig strenge opvoedings- en onderwijsmethoden in het dorp laten hun sporen na bij de kinderen. Het zijn diezelfde, door hun jeugd getekende, kinderen die in de jaren dertig het Derde Rijk zullen stichten.

Naar aanleiding van Das Weisse Band zullen Hans Achterhuis (filosoof, schrijver van Met alle Geweld) en Hanro Smitsman (filmmaker, Gouden Beer winnaar voor de korte film Raak) in gesprek gaan over de kiem en ontwikkeling van geweld, de representatie van geweld in cinema en het werk van Haneke in het bijzonder. Naast dit gesprek zijn ook de vaste elementen van elke Cineville Talkshow weer van de partij: ook deze keer is er weer de Filmtip van Cineville, een korte film uit de stal van NPS New Arrivals en natuurlijk weer de Cineville Filmquiz, met prijzen!

Cineville is een samenwerkingsverband van 13 Amsterdamse filmtheaters. Lees meer over Cineville op cineville.nl. De Cineville Talkshow is een samenwerkingsverband tussen De Balie en Cineville.

Gegevens
Cineville Talkshow: Das Weisse Band
12 november, 20:00 uur
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
www.cineville.nl
www.debalie.nl

Prijzen
¤ 7 (reguulier)
¤ 5 (korting)
Gratis met de Cinevillepas.

Kassa
U kunt vanaf nu voor dit programma reserveren. Voor meer informatie: www.debalie.nl. De kassa is op werkdagen geopend vanaf 18.00 uur tot een half uur na aanvang van het programma (Let op! Dus alleen geopend als er een programma met kaartverkoop is!). In het weekeinde is de kassa geopend anderhalf uur voordat het programma begint tot een half uur na aanvang.

Noot voor redacties: onderstaande informatie is