IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 12 november 2009
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas


*Hoofdgast: journalist Frénk van der Linden
De ouders van journalist Frénk van der Linden hebben elkaar sinds hun pijnlijke scheiding, veertig jaar geleden, nooit meer gesproken. Voor de documentaire 'Verloren band' interviewt hij hen over de teloorgang van hun liefde.


*Hoe beleeft de Nederlandse vrouw seks? Journaliste Corine Koole ging op onderzoek uit. In de theaterbewerking van haar boek In bed of op de keukentafel, vertellen drie vrouwen over hun seksleven.


*Is de moderne man een mietje en moet hij eigenlijk terug naar zijn wortels? In Het onbehagen van de man zet Dylan van Rijsbergen vraagtekens bij dit romantische macho-manbeeld.


*De kwestie: Het geweten van de natie?
Emeritus hoogleraar Herman van Gunsteren en zijn vrouw Cox Habbema, die politici coacht bij hun openbare optredens, deden onderzoek naar de verhouding tussen pers en politiek. Politici klagen, maar de journalistiek is zo slecht nog niet!

Live Muziek: Soul, pop en latin van Sherry Dyanne.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.