Imtech NV

Published: 07:30 12.11.2009 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 30 miljoen euro aan meerjarige maintenancecontracten

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs voor ruim 30 miljoen euro aan technische maintenancecontracten heeft afgesloten. Het gaat om diverse meerjarige onderhoudscontracten in Nederland, te weten bij TNT Post, de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Amsterdam, alsmede bij de bierbrouwer Anheuser-Busch InBev in België.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: 'De onderhandelingen rondom een aantal van deze contracten liepen al enige tijd, maar waren als gevolg van de economische crisis aan uitstel onderhevig. Thans constateren we in de markt een toenemend vertrouwen. Bovendien kunnen technische onderhoudsinspanningen niet te lang worden uitgesteld omdat dit primaire en secundaire processen bij klanten te veel verstoort. Dit alles heeft geleid tot diverse meerjarige onderhoudsopdrachten. Energiebesparing maakt hiervan integraal deel uit.'

Meerjarige onderhoudscontracten
Het onderhoudscontract bij TNT Post is het eerste technisch onderhoudscontract binnen Nederland waarin energiebesparing integraal is opgenomen. Doelstelling is om aan de hand van feilloos functionerende technische voorzieningen in alle 210 postbezorglocaties van TNT Post in Nederland niet alleen een ongestoord primair proces te garanderen, maar ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid energie te besparen. Ook TNT Pakketservice en TNT Express gaan van dit contract gebruik maken. Imtech is verantwoordelijk voor de optimale verhouding en uitvoering van preventief en correctief onderhoud. De Imtech-prestatie wordt gemeten aan de hand van diverse KPI's, Key Performance Indicatoren. Het contract heeft minimale looptijd van vijf jaar.

Met de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland (ruim 7.500 studenten verdeeld over enkele gebouwen) is een werktuigbouwkundig resultaatcontract afgesloten met een looptijd van in principe tien jaar en een tussentijdse evaluatie na vijf jaar. Imtech wordt hier onder meer beoordeeld op innovatie, zowel op technologisch gebied als op het gebied van procesvoering. Energiebesparing maakt integraal deel uit van het contract.

Voor de Universiteit van Amsterdam gaat Imtech op de locaties 'Binnenstad' en 'Roeterseiland' voor de duur van 10 jaar het multidisciplinaire onderhoud verzorgen aan alle technische oplossingen. Het gaat ook hier om een combinatie van preventief en correctief onderhoud.

Voor Anheuser-Busch InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, is een uitbreiding van een lopend onderhoudscontract verworven voor onderhoud aan de lucht- en klimaattechnologie in diverse brouwerijen in België. Tevens gaat Imtech in diverse gebouwen in Leuven een aantal onderhoudsopdrachten - passend binnen een lopende raamovereenkomst voor technisch onderhoud en beheer - uitvoeren.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie