Koninklijke Begemann Groep

Persbericht

`s-Hertogenbosch, 11 november 2009
Update Ego-Lifestyle Holding N.V.

· Zicht op financiering en daarmee op continuïteit onderneming
· BAVA verwacht medio december

I Toelichting op de ontwikkelingen eerste helft 2009

Kerncijfers eerste helft 2009
De geconsolideerde omzet van Ego-Lifestyle Holding NV ("ELSH") bedroeg de eerste zes maanden 324.000 (eerste helft 2008 0). Het resultaat voor belasting was ca. 737.000 negatief (eerste helft 2008 1.384.000 negatief). Het resultaat bestaat voor 90.000 negatief uit koersverliezen op effecten. Als gevolg van het negatieve resultaat neemt het eigen vermogen af tot ca. 41,6 miljoen (eind 2008 42,6 miljoen).

Deze cijfers zijn met vertraging gepubliceerd, omdat de administratie van de failliete dochteronderneming Ego Lifestyle BV ("Ego") pas recentelijk toegankelijk is geworden. Het bestuur is van mening dat de genoemde cijfers een getrouw beeld geven van de gang van zaken in het eerste half jaar. Operationele kosten
Sinds het aantreden van het nieuwe bestuur is veel aandacht besteed aan het sterk reduceren van de operationele kosten. Een ingrijpende reorganisatie heeft geresulteerd in een forse verlaging van de personeelskosten. Ook de kosten van adviseurs werden sterk verlaagd. De huisvestingskosten werden sterk verminderd door verplaatsing van het hoofdkantoor naar de huidige locatie per 1 augustus. Financiering
Betrokken investeerders, waaronder Bolife Beheer BV ("Bolife"), de voormalige eigenaar van Ego, hebben in 2009 leningen verstrekt aan ELSH en Ego ter waarde van ca. 1.000.000 ter versterking van de liquiditeitspositie.
Inkoop aandelen
De inkoop aandelen ELSH, onderdeel van de overname van Ego, is geëffectueerd op 27 maart 2009. 244.325 aandelen waren aangemeld voor deze inkoopregeling. Voor de inkoop aandelen was conform de statuten van de onderneming een vastgestelde jaarrekening 2008 noodzakelijk, welke niet gereed was op de aangekondigde datum van 27 februari 2009. Om afspraken jegens aandeelhouders na te komen heeft Bolife op verzoek van de onderneming de aandelen aangekocht en zou deze aan ELSH doorverkopen op het eerste verzoek van de onderneming na vaststelling jaarrekening 2008. Inmiddels zijn de aandelen onder de beschikking van ELSH gekomen, waarmee de inkoop is afgerond.
Uitgifte aandelen
Als onderdeel van de overnameprijs van Ego zijn 500.000 nieuwe aandelen ELSH uitgegeven op 12 februari 2009 en overgedragen aan Bolife.
Naamswijziging
In de algemene vergadering van aandeelhouders van 3 november 2008 werd de naamwijziging van Koninklijke Begemann Groep NV in Ego-Lifestyle Holding NV goedgekeurd. De naamswijziging is op 2 april 2009 geëffectueerd. Op de aandelenbeurzen van Euronext is het aandeel te vinden onder het symbool "EGO".

Persbericht Ego-Lifestyle Holding NV, 11 november 2009 ­ pagina | 1-7





Verpanding aandelen
Bolife heeft in december 2008 de onderneming verzocht de promissory notes ter waarde van 52.250.000 te converteren in aandelen. In afwachting van de levering van deze aandelen is op 14 april 2009 aan Bolife tot zekerheid het pandrecht verstrekt op de aandelen Ego. Aandeelhoudersvergadering
Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 26 juni is de jaarrekening 2008 vastgesteld en is een uitgebreide toelichting gegeven op operationele ontwikkelingen en de afhankelijkheid van nieuwe investeerders voor de continuïteit van de onderneming.
II Ontwikkelingen in het derde kwartaal

Faillissement Ego Lifestyle BV
Eind 2008 was als gevolg van de financiële en economische crisis sprake van sterke afname van het aantal orders in de belangrijkste markten Rusland, Saoedi-Arabië en bij verkooppunten in Parijs en London. Deze ontwikkeling heeft zich in 2009 in versterkte mate voortgezet door de annulering van bestaande orders en verdere vraaguitval, mede door het niet tijdig kunnen introduceren van de volgende generatie producten, waardoor de inkomsten uit de operationele activiteiten tot vrijwel nihil werd gereduceerd. De onderneming was niet in staat de benodigde financiering voor de product- en marktontwikkeling van Ego te vinden. Het aangevraagde innovatiekrediet bij Senter Novem werd ondanks positieve verwachtingen niet toegekend. Dit alles tezamen heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat op 31 juli 2009 het faillissement is uitgesproken van de dochteronderneming Ego Lifestyle BV.
Onderzoek doorstart
ELSH heeft daarna alle aandacht gericht op het onderzoeken van een mogelijke doorstart van de activiteiten vanuit dit faillissement. Doelstelling daarbij is de binnen de groep aanwezige ervaring en knowhow te benutten voor de voortzetting van de activiteiten op het gebied van productie en verkoop van luxury products. Cruciaal daarin blijft het vinden van financiers.

Inmiddels zijn de assets, zoals merknaam, domeinnamen, octrooien en contracten aangekocht door een derde partij, die bereid is deze assets te verkopen aan ELSH waardoor de onderneming toegang heeft tot deze assets op het moment van het vinden van de voor de doorstart benodigde financiering.

Om het voortbestaan van de onderneming te garanderen, is op korte tijd een overbruggingsfinanciering noodzakelijk waarover de onderneming momenteel gesprekken voert. Hiermede kan de tijd worden overbrugd die nodig is om de structurele financiering van ELSH en de daarmee beoogde continuïteit te realiseren. Het succesvol afsluiten van beide is van cruciaal belang voor het voortbestaan van de onderneming in haar totaliteit in de huidige vorm.
Eigen vermogen
Als gevolg van de deconsolidatie van Ego per 31 juli is de goodwill afgewaardeerd met 30 miljoen, verder is door het teloor gaan van de dochteronderneming Ego, de hierin besloten waarde van ongeveer 9 miljoen afgeboekt. Rekening houdend met het resultaat van ELSH tot 30 september 2009, bedraagt het eigen vermogen per eind september naar schatting ruim 2,5 miljoen. Opbrengst uit verkoop deelneming
Als gevolg van de ingezette strategie om de Belgische vennootschappen te staken heeft ELSH in juli haar minimale belang in het in België gevestigde Lessius BV, deelneming van de Belgische 100% dochter SKBM NV, verkocht waarvan de opbrengst 11.600 bedroeg.

Persbericht Ego-Lifestyle Holding NV, 11 november 2009 ­ pagina | 2-7





Niet uit de balans blijkende verplichtingen
De juridische procedure, begin december 2008 aanhangig gemaakt door een van de adviseurs, groot 121.000 is nog niet opgelost, waardoor het beslag op bepaalde tegoeden van de onderneming nog steeds van kracht is. BAVA
Het bestuur van ELSH is voornemens om medio December 2009 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders uit te schrijven, waarin toelichting gegeven zal worden op de ontwikkelingen van de onderneming sinds de aandeelhoudersvergadering in juni jl, alsmede het toekomst perspectief van de onderneming gepresenteerd zal worden.

Betrokkenheid accountant
Op de gepresenteerde cijfers is geen accountantscontrole toegepast.

Over Ego Lifestyle
Ego Lifestyle, opgericht in 2003, ontwerpt, vermarkt, produceert en distribueert hoogwaardige exclusieve consumenten elektronica. Deze activiteiten worden opgezet en uitgevoerd in samenwerking met bekende internationale ict bedrijven en bedrijven die zich bewegen in de fashion, luxe en lifestyle sectoren. `Ego', is de wereldwijde merknaam voor de eerste product range van luxe notebooks en gerelateerde accessoires. Allen in huis samengesteld en gepersonaliseerd middels traditioneel vakmanschap. De Ego wordt wereldwijd gedistribueerd vanuit het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch.