AEGON

12 november 2009, Den Haag

Mark Mullin volgt Pat Baird op als CEO van AEGON Amerika

Mark Mullin is met ingang van 1 januari 2010 benoemd tot CEO van AEGON Amerika en als lid van AEGON's Management Board. Hij volgt in deze functies Pat Baird op.

Mark Mullin begon zijn carrière bij AEGON in 1987. Sindsdien heeft hij binnen AEGON verschillende functies bekleed, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. In 2002 werd hij benoemd tot President en CEO van Diversified Investment Advisors, de divisie die in de Verenigde Staten pensioenproducten en -diensten aanbiedt. Vier jaar later werd hij verantwoordelijk voor de beleggingsfondsen en annuity activiteiten. In januari van dit jaar volgde zijn benoeming tot President van AEGON Amerika, in welke hoedanigheid hij nauw samenwerkte met CEO Pat Baird.

"Mark is uitstekend gekwalificeerd om leiding te geven aan AEGON Amerika, in deze nog altijd bijzondere tijden op 's werelds grootste levensverzekerings- en pensioenmarkt", aldus voorzitter Raad van Bestuur Alex Wynaendts. "We zijn Pat veel dank verschuldigd voor zijn leiderschap en alles wat hij heeft gedaan om ons Amerikaanse bedrijf te laten groeien. Mark gaat een toegewijde, klantgerichte organisatie leiden, met toonaangevende markposities, een gevarieerde mix aan activiteiten en een uitgebreid distributienetwerk. Mark's grondige kennis van AEGON zal hem zeer van pas komen als hij samen met zijn team de positie van AEGON in de Verenigde Staten en elders in Amerika verder gaat versterken."

Als President en CEO van AEGON Amerika is Mark Mullin verantwoordelijk voor de activiteiten van AEGON in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en Brazilië. Hij wordt tevens lid van AEGON's Management Board. In deze hoedanigheid zal Mark Mullin verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde levenherverzekeringsactiviteiten. Alex Wynaendts zal binnen de Management Board de verantwoordelijkheid voor de Aziatische regio overnemen van Pat Baird. De benoeming van Mark Mullin tot lid van de Management Board moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

"Ik ben zeer vereerd met deze kans om voort te bouwen op de vooruitgang die de afgelopen jaren binnen AEGON Amerika is bereikt", aldus Mark Mullin. "Meer dan ooit vragen onze klanten om hoogwaardige producten en diensten die hen meer controle geven over hun financiële toekomst, onafhankelijk van marktontwikkelingen en onvermijdelijke economische volatiliteit. Ik verheug me er op te kunnen samenwerken met de getalenteerde en toegewijde collega's binnen onze organisatie als we verder bouwen aan AEGON's toonaangevende positie, die aan deze vraag van onze klanten tegemoet komt."

Bij AEGON Amerika werken ongeveer 14.500 mensen, die ruim dertig miljoen polishouders van dienst zijn. Tot AEGON Amerika behoren ook de activiteiten van Transamerica, AEGON's toonaangevende merk voor consumenten in de Verenigde Staten.

Pat Baird begon zijn carrière bij AEGON USA in 1976 en bekleedde de functies van Executive Vice President en Chief Operating Officer, Chief Financial Officer en Director of Tax, voordat hij in maart 2002 werd benoemd tot CEO en President van AEGON USA. Sinds het begin van 2007 is Pat Baird lid van AEGON's Management Board. Pat Baird is ook verantwoordelijk geweest voor de uitbouw van AEGON's activiteiten in Canada en Mexico. Onlangs heeft hij zijn eenjarige periode als voorzitter van de American Council of Life Insurers (ACLI) afgesloten, de overkoepelende organisatie van levensverzekeraars in de Verenigde Staten. Komend jaar zal hij lid zijn van het Executive Committee van ACLI.

Biografie Mark Mullin

President & CEO, AEGON Amerika, lid Management Board AEGON Leeftijd: 46 jaar
Nationaliteit: Amerikaan
Voordat Mark Mullin in 1987 bij AEGON in dienst trad werkte hij als beleggingsanalist bij Penn Mutual Life Insurance Company. Hij heeft binnen AEGON verschillende functies bekleed, zowel in de Verenigde Staten als op het hoofdkantoor in Den Haag. In 1995 werd hij benoemd bij Diversified Investment Advisors, gevestigd in Purchase in de staat New York. In 2002 werd hij benoemd tot President en CEO van Diversified Investment Advisors en hoofd van AEGON's pensioenbedrijven in de Verenigde Staten. In januari van dit jaar werd hij benoemd tot President van AEGON Amerika.

Mark Mullin is afgestuurd in Engels en internationale studies aan de LaSalle Universiteit in Philadelphia, alsmede aan de universiteit van Freiburg in Zwitserland. Tevens heeft hij zijn masters Financiën behaald aan de Loyola Universiteit in Baltimore. Als President van AEGON USA is Mark Mullin lid geweest van zowel de Risk Committee als de Capital Committee van AEGON USA. Op dit moment is hij voorzitter van de Management Board van AEGON Amerika.