Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Tuincentrum Leurs in Venlo âLeukste winkel om bij te werkenâ

12/11/2009

Leurs Tuincentrum in Venlo is de winnaar van de HBD Retail jaarprijs `Leukste winkel om bij te werken 2009'. Dat maakte de voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, tevens juryvoorzitter Geert Vermeer gisteravond bekend tijdens de uitreiking van de Retail Jaarprijzen in Hilversum. Een eervolle vermelding werd toegekend aan het Prénatal-filiaal aan de Coolsingel in Rotterdam.

De jury was met name onder de indruk van de begeleiding die eigenaar Peggy Leurs biedt aan haar medewerkers. De jury geeft aan dat `wat je leuk vindt, doe je ook goed' voor Leurs niet een kreet is maar een levensmotto. Vanuit die opvatting ziet zij de begeleiding van de medewerkers daadwerkelijk als hoofdtaak. Voor de benodigde vakkennis vertrouwt zij op de (150) medewerkers.

Dat er ruime aandacht is voor trainingen, de veiligheid in en rond het bedrijf en dat inroostering van de medewerkers ruim vooraf en zeer nauwkeurig gebeurt is dan ook niet verbazend voor de jury. "Hier onderneemt niet alleen de onderneemster, hier ondernemen alle medewerkers met haar mee" zo stelt de jury in haar rapport.

Eervolle vermelding Prénatal, Coolsingel Rotterdam Hoewel het reglement van de HBD Retail jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken' niet voorzag in een `eervolle vermelding' heeft de jury gemeend die alsnog te moeten instellen en toe te kennen aan het filiaal van Prénatal aan de Coolsingel in Rotterdam. Dit filiaal was vorig jaar ook al een van de drie genomineerden. De jury constateert dat
"sinds het bezoek in 2008 het enthousiasme alleen maar is gegroeid. De medewerksters voelen zich niet alleen bijzonder betrokken maar ook zeer verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkel."

HBD Retail jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken'. De HBD Retail Jaarprijs `De leukste winkel om bij te werken' is de enige categorie van de Retail Jaarprijzen waarin winkelmedewerkers hun `eigen' winkel konden aanmelden. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ontving 163 voordrachten, met name van modewinkels, drogisterijen en supermarkten. Deze drie branches waren samen goed voor meer dan de helft van de aanmeldingen. De winnaar ontvangt een bedrag van EUR 2.500 dat mag worden besteed aan iets leuks voor de winkel en het team dat daar werkt.

Prima sector om in te werken
Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Zo is er veel flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met studie of de zorg voor een gezin. Ook zijn er goede opleidingsmogelijkheden. De genomineerde bedrijven zijn hiervan goede voorbeelden. In 2008 werd de prijs gewonnen door De Vries Slaapcomfort uit Malden.

Jury
De jury voor de verkiezing van `De leukste winkel om bij te werken' bestaat uit Lilian Bakhuijsen en Jiri Lammerts van Bueren, beiden van FNV Bondgenoten, en Jaap Koster, oud-voorzitter van de Centrale Branchevereniging Wonen. Geert Vermeer (HBD-voorzitter) is voorzitter van de jury.

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Alle winkeliers in Nederland zijn aangesloten bij het HBD. In het Hoofdbedrijfschap Detailhandel werken samen: MKB-Nederland, Raad Nederlandse Detailhandel, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.

Lees ook

Persbericht: Tuincentrum Leurs in Venlo âLeukste winkel om bij te werkenâ
Persbericht: Tuincentrum Leurs in Venlo âLeukste winkel om bij te werkenâ
Persbericht: Babyspeciaalzaak, supermarkt of tuincentrum Leukste winkel om bij te werken
Persbericht: Babyspeciaalzaak, supermarkt of tuincentrum Leukste winkel om bij te werken
Persbericht: HBD - Retail Jaarprijs 2009; Wat is de leukste winkel om bij te werken in Nederland?
Persbericht: HBD - Retail Jaarprijs 2009; Wat is de leukste winkel om bij te werken in Nederland?