HITT

THIS PRESS RELEASE IS FOLLOWED BY AN ENGLISH TRANSLATION

Apeldoorn, 12 november 2009

HITT trading update eerste negen maanden 2009

Markten voor systemen van HITT geven wisselend beeld De omzet en het resultaat van HITT NV blijven achter bij de verwachtingen. De economische crisis laat zich voornamelijk voelen in de vestiging waar verkeersbegeleidende systemen worden gemaakt. laat de economische crisis zich voelen. Er komen minder nieuwe opdrachten binnen. Ook zijn lopende projecten vertraagd omdat klanten hun infrastructuur later dan gepland opleveren waardoor HITT haar systemen niet kan installeren.

De situatie in de diverse regio's waar HITT actief is, verschilt sterk. Inspelend op de groeiende vraag naar verkeersbegeleidende systemen in China, is geïnvesteerd in commerciële en operationele slagkracht van de vestiging Hongkong. Hierdoor werden een aantal nieuwe opdrachten genoteerd. HITT besteedt extra commerciële aandacht in andere delen van de wereld.

Aanbestedingen krijgen meer en meer een juridisch karakter, zoals recent weer bleek bij de aanbesteding voor een verkeersbegeleidend systeem voor het Noordzeekanaal. Inmiddels is Rijkswaterstaat met een nieuwe aanbestedingsronde gestart, waardoor deze aanbesteding haar tweede jaar in gaat.

De op luchtverkeer gerichte activiteiten lopen nog op schema maar zijn niet ongevoelig voor de gevolgen van de economische crisis.

De eerder aangekondigde reorganisatie bij de vestiging in Apeldoorn is in het derde kwartaal afgerond. Door het terugbrengen van het aantal personeelsleden en het hergroeperen van de activiteiten van Aviation en Marine zijn de kosten verlaagd en is de slagkracht duidelijk toegenomen.

De vestigingen in Zeist en Moss (Noorwegen), waar systemen voor hydrografische en navigatietoepassingen worden gemaakt, ondervinden relatief weinig hinder van de huidige economische situatie. Inmiddels wordt bestaande software voor onderwatercartografie ook toegepast op de weg. Hiermee kunnen millimeterobjecten zoals scheuren in de weg of afgevallen onderdelen op startbanen, real-time in beeld worden gebracht.

Gezien de onzekere economische situatie doet de directie geen uitspraak over het jaarresultaat. De jaarcijfers 2009 worden op 2 februari 2010 gepubliceerd.

Over HITT
HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2008 boekte HITT een omzet van EUR 34 miljoen en een nettowinst van EUR 4,8 miljoen (waarvan eenmalig EUR 3,7 miljoen). Eind 2008 werkten bij HITT 166 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.