Ingezonden persbericht



---



TEUN wint Logistica Award 2009 publieksprijs

TEUN, het revolutionaire totaalconcept voor het leeghalen van losgestapelde zeecontainers, is gisteren met overweldigende meerderheid gekozen tot winnaar van de Publieksprijs van de Logistica Award 2009. De Logistica Award is een prijs die eens in de drie jaar wordt toegekend aan het meest innovatieve product in de logistieke sector. De juryprijs ging dit keer naar RSW, dat de MLS-Spider (Mixed Layer Stacker)had voorgedragen, een geautomatiseerd modulair grijpersysteem/gemixt palletiseermachine. TEUN werd hier met een minimaal verschil tweede.

30 procent kosten besparen

TEUN heeft de afgelopen maanden veel opschudding veroorzaakt in de logistieke sector. En dat is niet zo verwonderlijk. Het gaat hier immers om een compleet concept, dat logistieke bedrijven zomaar 30 procent of meer aan kosten kan besparen. TEUN neemt het complete traject van containerlossen uit handen, indien gewenst met alle randactiviteiten en formaliteiten daarbij inbegrepen.

TEUN live te zien

Op de vakbeurs Logistica in Utrecht is TEUN vijf dagen lang (nog tot en met zaterdag a.s.) in levende lijve te zien als middelpunt van het Scala Logistica, een plein waarop meerdere malen per dag live gedemonstreerd wordt hoe tijd en kosten kunnen worden bespaard in het logistieke proces. De bezoekers van de Logistica konden tot dinsdag middernacht stemmen op een van de vier genomineerde innovaties en ook zij kozen, na het zien van de demonstraties in Utrecht, gedecideerd voor TEUN.

Zeecontainers

Alleen al in Rotterdam en Antwerpen komen jaarlijks zo'n 20 miljoen TEU's (twenty foot equivalent units) binnen. Zeecontainers, veelal los gestapeld, dus zonder pallets onder de lading. Het leeghalen van deze losgestapelde containers is arbeidsintensief, tijdrovend en zwaar werk. Risicovol bovendien, zowel voor de werknemers als voor de lading.

Volautomatisch

TEUN lost de floor loaded containers volautomatisch, met behulp van de ingenieuze laad- en losmachine PIQR. De PIQR haalt niet alleen de lading zorgvuldig en foutloos uit de container, hij kan deze lading ook palletiseren, omwikkelen met folie, voorzien van RFID tags of barcode labels en in het wms van de gebruiker inboeken.

Kosten én milieu

Dankzij een samenwerking met DPD, een van de grootste en meest vooraanstaande vervoerders van Europa, kan TEUN er zelfs voor zorgen dat de goederen waarvan de eindbestemming al bekend is, direct bij de klant of eindgebruiker worden bezorgd. Hiermee maakt TEUN het logistieke proces aanzienlijk korter, met alle gevolgen voor de kosten én het milieu van dien.

Rendement

TEUN mag tijdens de Logistica rekenen op een buitengewoon grote belangstelling. Dat is niet zo vreemd, want het concept is voor een groot aantal bedrijven met een logistiek proces interessant. Met name het feit dat TEUN wordt aangeboden als een totaalconcept, maakt het aantrekkelijk voor vrijwel iedereen die te maken heeft met losgestapelde containers. De gebruiker hoeft niet te investeren in de PIQR laad- en losrobot. Hij neemt slechts het concept af en betaalt per geloste container. Dit betekent dat gebruikers direct kunnen profiteren van het rendement van TEUN.

TEUN nog drie dagen live

Wilt u TEUN nog live in actie zien, kom dan naar de Logistica in de Utrechtse Jaarbeurs. Nog tot en met zaterdag zijn daar dagelijks heldere demonstraties te zien van hoe TEUN precies werkt. Aanvragen van relatiekaarten voor de beurs kan via de website van TEUN, waar ook alle achtergrondinformatie over het concept te vinden is: www.teun.com. De pers kan uiteraard ook via de organisatie van de Logistica met een persaccreditatie naar binnen. Alle informatie over de beurs vindt u op www.logistica-online.nl .




Ingezonden persbericht