Groeiende belangstelling voor onpartijdig financieel advies

12/11/2009 09:39

IMMOTHEKER

Gevolgen van de crisis

De financiële crisis heeft gevolgen op allerlei terreinen, zo is de hypotheekmarkt in België, over de eerste acht maanden van 2009, met 7% (*) gedaald. Tegelijkertijd heeft Immotheker het aantal onafhankelijke adviezen en afgesloten woonkredieten zien toenemen met bijna een kwart, meer precies met 23%.

Consumenten vergelijken meer

Het is duidelijk dat consumenten bij de financiering van hun woning, sinds het uitbreken van de crisis, langer stilstaan bij en veel bewuster omgaan met de keuze voor de optimale financiering van hun woonproject. En dat is maar goed ook want voor wie niet enkel kijkt naar het tarief maar ook rekening houdt met het totale kostenplaatje (bijv. schuldsaldo verzekering, fiscaliteit, verlies van opbrengsten en toekomstige winstkansen) kan het verschil tussen een optimale en suboptimale financiering al gauw een besparing opleveren van 1.000 euro per jaar voor een gemiddeld woonkrediet van 150.000 euro.

Geen financieel avontuur

Immotheker stelt ook vast dat consumenten te weinig blijven stilstaan bij de juridische gevolgen van de aankoop van hun woning. Want wie op voorhand, bij het aangaan van het woonkrediet, kiest voor de juiste oplossing kan bijvoorbeeld in het geval van beëindiging van de relatie of bij vroegtijdig overlijden heel wat (onaangename) verrassingen vermijden (bijvoorbeeld verkoop woning) en tienduizenden euro's aan successierechten besparen.

Betaald advies in opmars

Verder stelt Immotheker vast dat meer en meer consumenten - naast een gratis oriënterend advies - bereid zijn te betalen voor een compleet en onpartijdig financieel advies. Een jaar geleden introduceerde Immotheker de Woonbegroting, een vergelijkende studie die de consument de zekerheid geeft dat hij of zij geen geld laat liggen bij de financiering van zijn woonproject. 5 % van het cliënteel betaalt intussen voor deze studie en neemt geen hypotheek af bij Immotheker. De Woonbegroting, die gratis is bij bemiddeling via Immotheker, biedt de klant hierdoor de garantie van een 100 % onpartijdig en transparant advies, volledig vrij van commercieel belang .

Over Immotheker

Immotheker is marktleider in het verstrekken van onafhankelijk advies voor woonkredieten. In 2009 heeft Immotheker 4 nieuwe vestigingen geopend in Verviers, Borgerhout, Geel en Vilvoorde en ook in 2010 verwacht Immotheker een groeiende vraag naar onpartijdig advies met 25 %.

(*) (bron Nationale Bank, Hypothecair krediet ingediende aanvragen voor aankoop)

Meer informatie over dit bericht

IMMOTHEKER