Maussen PR

eHealth Week 2010 IHE Showcase: De ervaring van de voordelen van pan-Europese elektronische patiëntendossiers

Barcelona, 15-18 maart 2010

Neem deel aan de Interoperabiliteit Showcase

Deadline voor inschrijvingen: 1 december 2009

Amsterdam, 12 November 2009 - Het belangrijkste aandachtspunt voor Europa is het creëren van een interoperabele gezondheidsinformatie-architectuur, waarbij de toegang door patiënten en geautoriseerde artsen tot patiëntgegevens centraal staat. Integratie van de Healthcare Enterprise (IHE) speelt een belangrijke rol in het vergemakkelijken van de toegang tot en het delen van patiënteninformatie. Hierdoor wordt niet alleen de veiligheid van patiënten verbeterd, maar ook worden de kosten opgeheven voor het aanpassen van de verbinding tussen elk systeem voor het delen van data. Op de World of Health IT Conference & Exhibition, die plaatsvindt tijdens het eHealth-week 2010 in Barcelona van 15-18 maart 2010, zal de IHE Interoperabiliteit Showcase demonstreren hoe IHE-gebaseerde elektronische patiëntendossiers werken in een ambulante zorg setting.

Integratie van de Healthcare Enterprise (www.ihe.net) is een gezamenlijk initiatief van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de industrie ter verbetering van de manier waarop computersystemen in de zorg informatie delen. Systemen ontwikkeld in overeenstemming met IHE communiceren beter onderling, zijn gemakkelijker te implementeren en stellen zorgverleners in staat om informatie effectiever te gebruiken.

De voordelen voor professionals van een gemakkelijker toegang tot de patiënt-gerelateerde informatie zijn enorm. Informatie over de gezondheidszorg van een bepaalde patiënt kan op elk gewenst moment worden geraadpleegd, ongeacht of de informatie uit een primaire zorginstelling, een ziekenhuis of een privépraktijk afkomstig is. IHE staat een dergelijke toegang toe en is uitgegroeid tot een technisch kader voor de landelijke elektronische patiëntendossiers (EPR).

Octavio Barbero, IHE Project Manager: "IHE Interoperabiliteit Showcases laten op een traditionele manier zien hoe makkelijk het is voor commerciële producten om samen te werken wanneer ze worden ondersteund door IHE. Op de World of Health IT Conference & Exhibition in eHealth Week 2010 willen we een stap verder gaan en de deelnemers de voordelen laten ervaren van een pan-Europese IHE. Deelnemers kunnen hun eigen gesimuleerde medische dossiers maken en beheren, op basis van klinische zorg scenario's van ziekenhuizen in heel Europa."

Joan Cornet, voorzitter van Fundacio Tic Salut: "Pan-Europese EMD's zijn ook gunstig voor de Europese burgers. Wanneer een Zweedse of Franse toerist ziek wordt tijdens een vakantie in Spanje, kan een Spaanse arts gemakkelijk de elektronische medische dossiers van die bepaalde patiënt raadplegen."

Tijdens The World of Health IT Conference & Exhibition / eHealth Week kan men leren over de voortgang van de projecten waarbij IHE een rol speelt, zoals bijvoorbeeld de Large Scale Pilot epSOS (www.epsos.eu).

"EHealth Week 2010 is het ideale platform voor het presenteren, delen en het ervaren van de voordelen van pan-Europese elektronische medische dossiers", zegt Gerard Comyn, Hoofd van de unit, ICT voor Volksgezondheid, DG Informatiemaatschappij en Media, van de Europese Commissie.

Praktische informatie

Inschrijving is mogelijk voor de 2010 World of Health IT Conference & Exhibition. Voor meer informatie, bezoek www.worldofhealthit.org en www.eHealthweek2010.org

Over World of Health IT Conference & Exhibition:

De World of Health IT Conference & Exhibition is een toonaangevend platform voor e-Health in Europa. Doel van het evenement is om de belangrijkste stakeholders uit de Healthcare IT-gemeenschap met elkaar in contact te brengen, kennis met elkaar te delen, te netwerken en te leren over de laatste gezondheidszorg IT trends, uitdagingen en oplossingen. Het organisatorisch comité van de WoHIT bestaat uit afgevaardigden uit de EC (Europese Commissie), HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society), EUROREC (European Institute for Health Records), COCIR (European Coordination Committee of the Radiological, Electromedical and Healthcare IT Industry), EHTEL (European Health Telematics Association) en EFMI (European Federation for Medical Informatics). Sinds haar oprichting in 2006 heeft WoHIT meer dan 5,000 aanwezigen en 180 exposanten uit meer dan 60 landen wereldwijd verwelkomd. Meer informatie is beschikbaar op www.worldofhealthit.org.

Over de High Level eHealth Conference 2010:

De High Level eHealth Conference 2010 wordt georganiseerd door de huidige EU Voorzitter Spanje, de Europese Commissie, in samenwerking met de overheid van Catalonië en de Stichting TicSalut. De conferentie is een ministerieel evenement, dat sinds 2003 een belangrijke rol speelt in de ICT voor de gezondheidszorg. Het thema van de 8e editie van de conferentie - "eHealth voor levering van duurzame gezondheidszorg: oplossen van mondiale uitdagingen door middel van lokale acties " - behandelt het perspectief van een snel vergrijzende Europese samenleving, waarin de stijgende levensverwachting en de consequente toename in de prevalentie van chronische ziekten wereldwijd serieuze uitdagingen met zich mee brengen in de duurzaamheid van de nationale zorgstelsels. De conferentie zal laten zien hoe en waarom eHealth het verschil kan maken in het aangaan van een globale uitdaging als dit. Bezoek www.ehealthweek2010.org voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Maussen PR