Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BCG beste managementadviesbureau

AMSTERDAM, 12 november 2009 - The Boston Consulting Group (BCG) is volgens Nederlandse managers het beste algemene managementadviesbureau van ons land.

Dit is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek van TNS Nipo onder ruim 3.400 managers in opdracht van het blad Management Team.

The Boston Consulting Group (BCG) wordt door managers geroemd om zijn tijdsplanning, budgetbewaking en prijs/kwaliteitsverhouding. Het adviesbureau noteerde een klanttevredenheidscore van 92%. Zeventien procent daarvan noemde de dienstverlening van BCG zelfs uitstekend.

Acht categorieën
Het onderzoek kent winnaars in acht categorieën, waarvan Management & Organisatie de meest algemene is. BCG moest in die categorie vorig jaar nog genoegen nemen met de 22ste plaats. In de categorie ICT ging de hoogste eer naar Kyocera Mita, Alfa Accountants en Adviseurs geeft volgens de managers het beste Accountancy- en Belastingadvies, LTP is het beste HRMbedrijf, Nysingh won in de categorie Advocatuur en Notariaat. Kobalt pakte het goud in de categorie Communicatie & Reclame, Yacht is het meest geliefde Interim-managementbureau en Schretlen & Co voert de lijst aan in de categorie Business Finance.

Opvallend veel wijzigingen
Opvallend is dat alleen Nysingh (Advocatuur en Notariaat) ook vorig jaar gezien werd als de beste in haar categorie. In zeven van de acht sectoren is ten opzichte van vorig jaar niets hetzelfde gebleken. De enquête van TNS Nipo geldt als een klanttevredenheidsonderzoek. Gevraagd werd onder meer naar de kwaliteit van klachten oplossen, de flexibiliteit, de prijs-kwaliteitverhouding van de bedrijven en de branchekennis.

De gehele uitslag kunt u teruglezen in de MT100, een speciale uitgave van Management Team, die op 13 november 2009 in een oplage van 50.000 exemplaren verschijnt. Management Team is een uitgave van MT MediaGroep BV, dat in april van dit jaar via een management buy out verzelfstandigde uit VNU Media BV.