Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Samenwerking levert de documentprofessional schat aan vakkennis:

XPLOR en Docufacts bundelen kennis met nieuw initiatief

Utrecht, 12 november 2009 -- XPLOR Nederland en Docufacts.nl lanceren vanaf januari 2010 een unieke kennisomgeving. Binnen deze kennisomgeving krijgen Docufacts Premium leden exclusief toegang tot onder andere honderden achtergrondartikelen, marktonderzoeken, exclusieve white-papers en trainingsmateriaal. Bestaande XPLOR leden krijgen een gratis Premium lidmaatschap. Nieuwe Premium leden worden tevens XPLOR lid en genieten alle voordelen die dit lidmaatschap biedt.

Documenten zijn voor organisaties van levensbelang voor de efficiënte vastlegging van bedrijfsinformatie en voor een effectieve communicatie. Door professionele invulling kan documentlogistiek veel bijdragen aan de bedrijfsvoering. Voor documentprofessionals is het dan ook van essentieel belang om toegang te hebben tot nu niet op internet te vinden relevante vakkennis. Hiermee is de documentprofessional beter in staat zijn organisatie te ondersteunen bij het verbeteren en optimaliseren van documentlogistieke bedrijfsprocessen.

Samen bieden XPLOR en Docufacts.nl het meest complete aanbod aan kennis. Hiermee verbinden zij alle Nederlandse documentprofessionals. XPLOR organiseert de seminars en kennisbijeenkomsten Docufacts.nl vormt het grootste online kennisplatform voor de documentprofessionals. Deze samenwerking biedt de documentprofessional unieke gebundelde toegang tot actuele vakkennis en - wat misschien nog wel veel belangrijker is - een netwerk van vakgenoten.

Met maandelijks 25.000 online bezoekers en bijna 1.000 LinkedIn leden is Docufacts.nl het grootste onafhankelijke online kennisplatform in Nederland. Met de organisatie van vakbijeenkomsten, waaronder DocumentLifeCycle en de EDP-certificering, draagt XPLOR voor haar 250 leden actief bij aan de professionalisering van het vakgebied.

Het lidmaatschap voor XPLOR wordt door deze samenwerking extra aantrekkelijk voor managers, specialisten en operationele medewerkers die zich bezig houden met documentverwerkende processen. Bijvoorbeeld op het gebied van creatie, compositie, productie, postverzending, uitbesteding en inkoop.

Het Premium lidmaatschap omvat onder andere:

* Gratis toegang tot het vakportaal Docufacts Premium
* Lidmaatschap XPLOR Nederland en International
* Gratis toegang tot XPLOR netwerkbijeenkomsten
* Korting op vakcongres DocumentLifeCycle

* Gratis toezending van het vakblad Document Manager
* Gratis vacatures plaatsen op Docufacts voor Premium eindgebruiker leden
* Deelname aan Dutch EDP Class voor het Electronic Document Professional certificaat.

'Een krachtenbundeling van kennis voor de documentprofessional is hard nodig. Nu nog zijn er teveel initiatieven. Docufacts.nl en XPLOR Nederland laten zien dat zij elkaar versterken. Beiden zijn ervan overtuigd dat zij voor de documentprofessionals meer kunnen bieden: XPLOR als actieve netwerk en kennisleverancier en Docufacts.nl als hét online platform. Wij zijn overtuigd van het succes', aldus Aloys van Balen, voorzitter van XPLOR Nederland.

'Informatie en inspiratie behoren tot de belangrijkste aanjagers van innovatie. Ik vind het fantastisch dat we met de krachtenbundeling gebruikers en aanbieders dit platform kunnen bieden. Er liggen namelijk geweldige kansen voor het verbeteren van bedrijfsinformatie en klantcommunicatie. Wij willen daar graag aan bijdragen!', aldus Johan Kosters, oprichter van Docufacts.nl.

Het Docufacts Premium lidmaatschap kost ¤ 225,- per jaar. Aanmelden kan via de website van Docufacts (http://www.docufacts.nl) of via het secretariaat van XPLOR Nederland (info@xplor.nl).

Docufacts - Postbus 198 - 2000 AD - Haarlem - www.docufacts.nl - e-mail: redactie@docufacts.nl

DocuFacts
Docufacts.nl is hét onafhankelijke online kennisplatform voor documentprofessionals in Nederland en België en ondersteunt gebruikers, organisaties en aanbieders bij het inrichten, optimaliseren en innoveren van documentprocessen. Docufacts biedt eenvoudig en snel toegankelijk alle belangrijke vakinformatie via thema's, bedrijvengids, productengids, vaknieuws, vakevenementen, klantcases, white-papers, en marktonderzoeken. Docufacts is voor documentprofessionals ook het platform voor loopbaanontwikkeling, waaronder de Docufacts LinkedIn Groep, vacatures en deelname aan conferenties.

Xplor Nederland - Postbus 90 - 3632 ZS - Loenen aan den Vecht ht - www.xplor.nl - e-mail: info@xplor.nl

Xplor
Xplor Nederland is het grensverleggend platform voor documentprofessionals. Xplor Nederland vormt een actieve netwerk- en kennisorganisatie voor alle professionals uit de wereld van het document en richt zich op de 'Document Life Cycle': compositie, productie en logistiek van fysieke en digitale documenten. De vereniging telt ca. 250 leden en is aangesloten bij Xplor International.



Ingezonden persbericht