Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 12 november 2009

Eerste havisten op excursie naar supermarkt

Donderdag 12 november brengt de eerste groep havisten een werkbezoek aan de supermarkt in het kader van het lespakket "Supermanager worden". Met Supermanager worden wil het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van de supermarkten in Nederland, de instroom in en de doorstroom naar de HBO-opleidingen van het CBL vergroten.

Onderdeel van Supermanager worden is het werkbezoek aan een supermarkt. Een groep van 17 leerlingen uit havo 5 van het Amadeuslyceum, richting Economie, Management en Organisatie, bijt 12 november het spits af bij Dirk van den Broek in Vleuten.

"Natuurlijk komen jongeren vaak in een supermarkt. Er is echter een wezenlijk verschil tussen een bezoek als klant en een rondleiding achter de schermen. Wij zijn er van overtuigd dat je op deze manier kunt laten zien dat je een serieuze carrière kunt maken in de supermarkt. Met een gedegen HBO-opleiding kun je op relatief jonge leeftijd leidinggeven aan een grote groep medewerkers en verantwoordelijk zijn voor een groot assortiment," aldus Jules van Well, Hoofd Medewerkers en Veiligheid van het CBL. "De supermarkt wordt als ideale plek voor een bijbaantje gezien, maar wij willen jongeren ook interesseren in een carrière in de supermarkt."

Daarom startte het CBL met het lespakket dat bestaat uit de website www.supermanagerworden.nl en een werkbezoek. De website is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de lessen in het MBO dagonderwijs en het vak Management & Organisatie in de bovenbouw van de HAVO. De site laat de lesstof over Marketing en Personeel in de praktijk zien. De lessen worden ingeleid door een docusoap. De hoofdrol in deze filmportretten is een jonge supermarktmanager die op de winkelvloer wordt gevolgd met de camera. Deze "supermanagers" zijn voor de scholieren rolmodellen van een manager die zij na hun HBO-studie graag zouden willen zijn. De site bevat ook een carrièreplanner met de HBO-opleidingen voor een carrière in de supermarkt.