Ingezonden persbericht


Persbericht press release

SNS Bank kondigt Tier 1 Exchange Offer aan

Utrecht, 12 november 2009

SNS Bank N.V. ("SNS Bank") kondigt vandaag een Exchange Offer (het "Exchange Offer") aan voor maximaal 100.000.000 van de 350.000.000 Fixed/Floating Rate Hybrid Capital Securities die op 17 juli 2007 zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. (de "SNS REAAL Securities") en voor een deel van of alle 200.000.000 Subordinated Fixed changing to Floating Rate Notes die op 22 juli 2003 zijn uitgegeven door SNS Bank (de "SNS Bank Notes", samen met de "SNS REAAL Securities" de "Existing Notes") in nieuwe, in Euro gedenomineerde Tier
1 notes, uit te geven door SNS Bank (de "New Notes") onder het Debt Issuance Programme van SNS Bank en SNS REAAL, zoals uiteengezet in de Base Prospectus, gedateerd 8 juni 2009 en de supplementen daartoe behorend.

Het doel van de Exchange Offer is (i) beleggers de gelegenheid te geven tot het managen van hun beleggingsportefeuille en Existing Notes om te ruilen voor New Notes welke rechtstreeks door SNS Bank worden uitgegeven en (ii) het verbeteren van de core Tier 1 ratio van SNS Bank, als onderdeel van een lange termijn planning voor het managen van haar verplichtingen en kapitaalstructuur.

Beperkingen kunnen worden opgelegd als onderdeel van het definitieve toestemmingsbesluit van de Europese Commissie, volgend op de uitgifte van core Tier 1 securities aan de Nederlandse Staat in 2008. Voorts zal enig toekomstig besluit aangaande aflossing met betrekking tot Existing Notes, niet geruild binnen het kader van de Exchange Offer, puur op economische basis plaatsvinden, onder voorbehoud van toestemming van de relevante toezichthouder en de dialoog met de Europese Commissie.

SNS Bank kan ook besluiten haar Tier 1 kapitaal te verbeteren door uitgifte van additionele New Notes tegen contanten gedurende de duur van de Exchange Offer of anderszins van tijd tot tijd, afhankelijk van marktverhoudingen.

Voor het Exchange Offer gelden de bepalingen en voorwaarden uit het Exchange Offer Memorandum van 12 november 2009 (het "Exchange Offer Memorandum"). De in deze aankondiging gebruikte termen met een hoofdletter hebben, tenzij anders gedefinieerd, de betekenis zoals uiteengezet in het Exchange Offer Memorandum.

Het Exchange Offer wordt niet gedaan in de Verenigde Staten of Italië of aan enig "U.S. Person" of aan enig persoon woonachtig of gevestigd in Italië. Het Exchange Offer kan ook in andere jurisdicties aan beperkingen onderhevig zijn, zoals in het Exchange Offer Memorandum en het Base Prospectus uitvoerig is beschreven.

Het Exchange Offer wordt niet gedaan, en geen aanbiedingen door of namens houders van Existing Notes zullen worden geaccepteerd, in enige jurisdictie waarin het maken van een Exchange Offer zou leiden tot een overtreding van het recht van die jurisdictie. In geen enkele jurisdictie zijn of worden stappen ondernomen door SNS Bank, de Dealer Managers (zoals hieronder gedefinieerd) of Lucid Issuer Services Limited om een aanbod van de Nieuwe Notes aan het publiek in enige jurisdictie mogelijk te maken.





Houders van Existing Notes kunnen voor verdere informatie met betrekking tot de omwisseling contact opnemen met Deutsche Bank AG in Londen, UBS Limited of SNS Securities (de "Dealer Managers"). Informatieverzoeken met betrekking tot de procedures voor deelname aan het Exchange Offer dienen te worden gericht aan de Exchange Agent Lucid Issuer Services Limited via sns@lucid-is.com.

Kopieën van het Base Prospectus en de bijbehorende supplementen zijn beschikbaar op de website van SNS REAAL op www.snsreaal.com.

Een potentiële belegger wordt geadviseerd een professioneel financieel adviseur te raadplegen alvorens een beslissing te nemen met betrekking tot het beleggen in aandelen in het kapitaal van of andere effecten uitgegegeven door SNS REAAL N.V. en/of SNS Bank N.V.

Door het gebruik van onze website gaat u akkoord met toepasselijkheid daarop van onze gebruiksvoorwaarden. Wij wijzen u er op dat deze voorwaarden van tijd tot tijd kunnen worden gewijzigd. Bezoekers van de website worden geadviseerd periodiek de voorwaarden op wijzigingen na te gaan. Klik hier om deze voorwaarden te lezen, te printen of op te slaan. Uw gegevens worden door ons verwerkt conform onze privacy policy.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (30 juni 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Disclaimer
Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. en/of SNS Bank. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V.

Deze documenten zijn alleen bestemd voor informatiedoeleinden. Ze zijn niet bestemd, en mogen niet worden opgevat, als een aanbod om New Notes te verkopen, of als een uitnodiging tot enig aanbod om New Notes te kopen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Italië of enige andere jurisdictie waarin een dergelijk aanbod, uitnodiging of verkoop verboden is.

De New Notes zijn niet en zullen niet geregistreerd worden ingevolge de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de 'Securities Act') en zullen ook niet geregistreerd worden bij enige toezichthouder op het effectenverkeer in een staat van of in een andere jurisdictie behorende tot de Verenigde Staten. De New Notes mogen niet worden aangeboden, verkocht of geleverd, direct of indirect, in de Verenigde Staten of aan of namens U.S. personen.

Dit document mag alleen verspreid worden onder en gericht zijn tot: (i) personen die zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevinden; of (ii) aan 'investment professionals' als bedoeld in artikel 19 lid 5 van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (de 'Order'); of (iii) personen die vallen onder artikel 43 van de Order, en andere personen aan wie dit rechtsgeldig gecommuniceerd mag worden op basis van een uitzondering op section 21(i) van bovengenoemde Act (al zulke personen tezamen, de 'Relevante Personen'). De New Notes staan alleen ter beschikking tot, en enige uitnodiging, aanbod of overeenkomst om in te schrijven voor dergelijke New Notes of dergelijke New Notes te kopen of anderszins te verkrijgen zal alleen gericht worden tot Relevante Personen. Een persoon die niet een Relevante Persoon is dient niet te handelen naar of te vertrouwen op dit document of enig onderdeel daarvan.




Dit persbericht is niet bedoeld als een aanbod om effecten om te wisselen of als een uitnodiging daartoe.




Ingezonden persbericht