Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Patient1 in de lucht

Op donderdag 12 november is een nieuwe website gelanceerd, speciaal voor mensen met een chronische aandoening: www.patient1.nl.

"Patiënt1 is een platform waar je als chronische patiënt de basis vindt om de regie over je zorg in eigen handen te nemen. Power to the Patient", betoogt initiatiefnemer Wilco van Renselaar. Patiënt1 speelt in op de aanstaande veranderingen in de zorg, waarbij de patiënt een centrale rol is toebedeeld als 'zorgconsument'.

Logo Patient1 "Patiënt1 is een patiëntenplatform stelt de patiënt centraal. Patiënt1 helpt mensen om op een positieve en constructieve manier om te gaan met hun aandoening(en) en de gevolgen ervan. Op het medische vlak, maar ook in financieel en sociaal opzicht. Daarnaast hebben zij toegang tot speciaal op de chronische patiënt afgestemd diensten en producten die het leven er makkelijker en beter op maken", aldus de oprichters.

Patiënt1 is in 2008 opgericht en is het initiatief van Rein Willemsen (1952) en Wilco van Renselaar (1970), die het concept van het patiëntenportaal www.patient1.nl ontwikkelden. Beiden zijn ervaringsdeskundig waar het de werking van de zorg in Nederland betreft. Van Renselaar is bovendien actief als voorzitter van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

De VSN is benieuwd wat u van deze nieuwe website vindt. Meldt uw ervaringen en meningen in Myocafé.
16 november 2009

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400