Menno Kroon dekt de kersttafel in Naarden-Vesting


Topdecorateur schittert op jubilerende sfeerbeurs La Table

NAARDEN, 20091028 -- Ter gelegenheid van de vrijtiende editie van dé lifestyle-beurs rond de feestelijke maanden La Table geeft de bekende decorateur Menno Kroon uit Amsterdam een inspirerende en fantasierijke visie op de sfeervol gedekte tafel. Menno Kroon die gespecialiseerd is en bekend geworden door zijn opvallende decoratieconcepten zal voor deze kersttafel o.a. gebruik maken van prachtig handgemaakt keramiek. Naast de thematafel verzorgt Menno Kroon ook de verdere algemene aankleding van dit uiterst sfeervolle evenement in de Grote Kerk Naarden-Vesting.

Aan Tafel met Menno Kroon

Op zaterdag 14 november bestaat de mogelijkheid voor een zeer select gezelschap om exclusief met Menno Kroon aan tafel te zitten tijdens een lunch in Brasserie La Table gedurende de sfeerbeurs La Table in de Grote Kerk Naarden. Hij zal gedurende deze overheerlijke lunch informeel alle vragen op het gebied van interieur, tuin en bloemstyling beantwoorden.


La Table viert feest!

Lustruméditie van sfeerbeurs in Naarden

Dé lifestyle-beurs rond de feestelijke maanden opent van 12 tot en met 15 november voor het 15e jaar haar deuren. In de sfeervolle ambiance van de Grote Kerk te Naarden-Vesting laat deze toonaangevende beurs onder meer zien hoe sfeervol gedineerd kan worden. Met een groot aanbod gedekte sfeertafels als sprekende voorbeelden.


Topdecorateurs op La Table

Het lustrum zal uitgebreid gevierd worden. Naast exclusieve interieurdecoraties, culinaire traktaties en lifestyle-accessoires zal er extra veel aandacht zijn voor mooie serviezen en thema-tafels. Naast de bekende decorateur Menno Kroon uit Amsterdam die een inspirerende en fantasierijke visie op de sfeervol gedekte tafel geeft zal ook Wilhelmine van Aerssen, de bekende agente van wereldberoemde merken als Designers Guild, Ralph Lauren Home, Osborne & Little, en Nina Campbell, haar visie geven op de hedendaagse feesttafel, met medewerking van Villeroy & Boch. Ontwerpster Saakje Visser showt i.s.m. de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek een bijzonder witservies met lakzegel waarin de naam van de gever wordt vermeld. Fernande Hora Siccama, Flower Designer pur sang, presenteert haar jaarlijkse spectaculaire Kersttafel. Haar tafel zal u inspireren om gedurende de lange winteravonden en speciaal de feestdagen uw huis en dinertafel aan te kleden in de sfeer van toen & nu. Vernieuwend, veelzijdig en een beetje luxe...!

La Table Lezingentheater:

Dit jaar kunnen de bezoekers weer talrijke interessante lezingen over uiteenlopende onderwerpen bijwonen in het lezingentheater. Nanya van Voorst Vader van Eettiquette uit Naarden verhaalt over tafelmanieren en -rituelen van tegenwoordig in tegenstelling tot vroeger. De plaats en het gebruik van zilver op de gedekte tafel vanaf 1410 * door Mickey Six van de Zilverbank & Kunsthistorica Sanny de Zoete vertelt over de geschiedenis van het Damast tafellinnen.

Riekes Oswald van De Harlinger Aardewerk- & Tegelfabriek vertelt over het met de hand glazuren en beschilderen van aardewerk met de Majolica techniek. Fernande Hora Siccama maakt de prachtigste kerstversieringen voor de tafel en maakt u hier graag deelgenoot van tijdens alle vier de dagen op La Table. De Patissier van het Amstel Hotel komt een smakelijke demonstratie geven en geeft goede culinaire tips voor de Kerstdagen.
Volledige lezingen programma:
www.latablesfeerbeurs.nl/persberichten/Lezingen_overzicht_La_Table_2009.pdf

Lustrum modeshow Jaap Rijnbende:
Ter ere van het 15-jarige lustrum van La Table, toont couturier Jaap Rijnbende zijn najaarscollectie en feestkleding tijdens een spectaculaire modeshow op vrijdagavond 13 november. Diverse modellen showen de meest prachtige creaties van deze bekende Amsterdamse couturier.
Jaap Rijnbende geeft tevens dagelijks een humoristische lezing over de communicatieve werking van kleding, met het thema "No nonsense van het uiterlijk vertoon".

Lunch & Diner arrangement bij Topkok Paul Fagel:
Exclusief voor bezoekers van de sfeerbeurs La Table, heeft Paul Fagel ter gelegenheid van 15 jaar La Table van donderdag 12 t/m zondag 15 november een Lunch & Diner arrangement samengesteld in zijn sfeervolle Restaurant Het Arsenaal met een bruisend aperitief. Restaurant Het Arsenaal, van de bekende cuisinier Paul Fagel, is prachtig gelegen aan het water in het eeuwenoude en sfeervolle stadje Naarden-Vesting. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand met een unieke ambiance. De sfeer is, net zoals de sfeerbeurs La Table, ongedwongen, gezellig en intiem. De keuken is door de gastronomische magie van Paul Fagel ronduit spectaculair.

La Table in het kort:
De Grote Kerk en de Vesting van Naarden bieden een bijzondere en sfeervolle locatie voor deze feestelijke beurs. In het weekend van La Table zullen de winkels en antiquairs in Naarden-Vesting, inclusief Het Arsenaal, op zondag geopend zijn. Ook dit jaar heeft Paul Fagel van Restaurant Het Arsenaal ter gelegenheid van 15 jaar La Table een speciaal Lunch en Diner arrangement samengesteld voor de bezoekers van La Table. (Nu ook in het weekend voor de lunch geopend.) De gratis shuttleservice verzorgd door Eagle Auto (Chrysler - Jeep - Dodge), brengt u in luxe auto's comfortabel van de parkeerterreinen naar de Grote Kerk en vice versa.


Locatie: Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden-Vesting
Data: donderdag 12 t/m zondag 15 november 2009
Openingstijden: donderdag van 10 - 18 uur
vrijdag van 10 - 22 uur
zaterdag en zondag van 11 - 18 uur

Voorverkoop met korting via www.latablesfeerbeurs.nl
Gratis parkeergelegenheid & shuttleservice
Bezoekersinformatie: www.latablesfeerbeurs.nl