Duurzaamste matras van Nederland krijgt opfrisbeurten in beddenatelier


Natural beds `Pure'; het matras dat niet geschikt is voor de afvalberg

ZWAAG, 20091112 -- De afvalverwerking van petrochemische en (natuur)latex matrassen is een groot probleem. Voor Nederland èn de rest van de wereld. Jaarlijks worden in Nederland meer dan 1 miljoen matrassen afgedankt en belanden voornamelijk op de afvalberg rechtstreeks in ons milieu. Gebruikte schuim- en (natuur)latexmatrassen zijn moeilijk composteerbaar en recyclebaar en zitten vol met allerlei chemische, vaak giftige, substanties. De Nederlandse afvalverwerkers willen geen petrochemische of latex matrassen in hun ovens. De ovens gaan ervan kapot. En zo komen alle petrochemische zoals traagschuim, polyether en (natuur)latex matrassen in het milieu terecht. Met alle gevolgen van dien. Een Nederlandse beddenfabrikant biedt de oplossing.

Het meest duurzame matras van Nederland

Het Nederlandse beddenmerk Natural beds verwerkt geen petrochemische of (natuur)latex schuimmaterialen. Zij kiest voor een ecologische, authentieke en duurzame strategie.
Het `Pure' matras van Natural beds is het meest duurzame matras van Nederland en Europa. Deze matras hoeft nooit te worden aangeboden bij het grofvuil en/of op een afvalberg te belanden.

Uitsluitend 100% natuurlijke materialen van biologische afkomst worden recycled

100% natuurlijke materialen van niet-biologische afkomst zijn door residuen van pesticiden en chemicaliën ongeschikt voor compostering, hergebruik of recycling.
Giftige residuen zouden dan toch in het milieu terechtkomen.

Het Natural beds matras `Pure' is opgebouwd uit 100% natuurlijke materialen van biologische teelt of dierhouderij. Zoals biologisch katoen, wol en vlas. De flexibele binnenvering heeft een dusdanig hoge kwaliteit dat deze tientallen jaren zijn veerkracht behoudt. Het Natural beds `Pure' matras is dus niet, zoals de meeste gangbare matrassen, na 10 jaar af.

Dubbel voordeel consument èn milieu: Hoe werkt het?

Naast de veel langere levensduur van het matras, kan de `Pure' matras gereconditioneerd worden bij de fabrikant. Als de consument, na persoonlijke overweging, (hygiëne, inklinken) besluit dat zijn `Pure' matras toe is aan een opfrisbeurt, kan hij contact opnemen met het Natural beds hoofdkantoor en ambachtelijk beddenatelier in Zwaag (N-H).
De natuurlijke biologische comfortlagen worden vervangen voor nieuwe en de eigenaar kan weer vele jaren genieten van een pure, gezonde nachtrust. Voordeel: Een besparing van honderden Euro's omdat de consument niet hoeft over te gaan tot aankoop van een nieuw matras.

De verwijderde materialen kunnen door de leverancier van Natural beds worden recycled tot langzaam composteerbare producten voor de agrarische sector. Waarbij het katoen, wol en vlas langzaam teruggenomen wordt in de aarde en tot voedsel dient voor allerlei gewassen. Voordeel: De milieu-kringloop blijft behouden en wordt niet verstoord (wieg-tot-wieg)

Mocht het binnenveringstysteem na tientallen jaren aan vervanging toe zijn, dan kan ook deze volledig worden gerecycled.

Voordelen van duurzaamste matras `Pure' op een rij:
- Natural beds `Pure' matras heeft langere levensduur dan gangbare matrassen
- Natural beds `Pure' matras kan worden gereconditioneerd (nieuw comfortlagen)
- Verwijderde biologisch katoen, wol en vlas kan gerecycled worden en dienen als langzaam composteerbaar voedsel voor agrarische sector
- Na vele tientallen jaren van gebruik kan ook het binnenveringsysteem worden recycled