PDE Automotive kiest simulatieoplossing van MSC.Software


GOUDA, 20091112 -- MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, maakt bekend dat PDE Automotive, ontwikkelaar van componenten en systemen voor personenauto's, gekozen heeft voor Marc van MSC.Software. PDE Automotive gebruikt al geruime tijd de oplossingen van MSC.Software en voegt daar nu Marc aan toe. PDE Automotive zet Marc in voor het uitvoeren van niet-lineaire berekeningen, zoals sterkteberekeningen. De inzet van simulatiesoftware binnen het ontwikkelproces betekent dat PDE Automotive in een vroeg stadium kan beoordelen of het ontwerp voldoet aan de eisen. Hierdoor worden tijd en kosten bespaard en is een kortere time-to-market mogelijk.

PDE Automotive richt zich vooral op het ontwikkelen, simuleren en testen van componenten voor personenauto's. Hiermee dekken zij ongeveer 90 tot 95 procent van de auto af. Freddy Huizinga, Manager van de afdeling Chassis, Powertrain & CAE bij PDE Automotive vertelt: "Simulatie wordt door alle grote OEM's steeds vaker toegepast. In veel gevallen komen zij bij ons voor de ontwikkeling van nieuwe onderdelen en/of voor het testen van de sterkte, trilling, crash en de stabiliteit van voertuigen en voertuigonderdelen. Wij zetten Marc onder andere in voor het berekenen van grote vervormingen die ontstaan door thermische of structurele belastingen van de componenten. Simulatiesoftware biedt ons en de OEM's de mogelijkheid om de concurrent voor te blijven en een kortere time-to-market te realiseren."

"Door simulatie al op te nemen in het ontwerpproces, komen eventuele problemen al vroeg aan het licht", aldus Bert Knops, Vice President Global Enterprise Services & Support bij MSC.Software. "PDE Automotive is door de toepassing van Marc in staat om tegen lagere kosten, technisch hoogwaardige producten af te leveren. Daarnaast wordt door middel van simulatiesoftware het ontwikkelproces met enkele maanden verkort."


Over MSC.Software
MSC.Software (NASDAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen. Voor extra informatie, bezoek www.mscsoftware.com.





Ingezonden persbericht