COC Haaglanden gastheer voor Europese conferentie


DEN HAAG, 20091112 -- Wethouder Frits Huffnagel van Den Haag heeft samen met COC Haaglanden de organisatie overgenomen van de jaarlijkse conferentie van ILGA-Europe. Dit gebeurde onlangs tijdens de editie van dit jaar op Malta.

De algemene vergadering van ILGA-Europe, de Europese tak van de International Lesbian and Gay Association, wordt in oktober 2010 gehouden in Den Haag.

Als gastheer van de conferentie treedt COC Haaglanden op. De organisatie weet zich ook verzekerd van de volledige steun van minister Plasterk, die al heeft aangegeven de conferentie te willen openen.

"Het gaat nu dan echt beginnen", zegt Maxim van Ooijen, voorzitter van het organisatiecomité. "Het afgelopen jaar zijn we op zoek geweest naar een geschikte locatie voor de conferentie en hebben we de eerste vrijwilligers aangetrokken."

Behalve de Westlandse voorzitter, zijn er ook vrijwilligers uit Den Haag, Wassenaar en Rijswijk. "Wij hopen dat we een echt regionaal team klaar hebben staan als volgend jaar de meer dan 250 deelnemers naar Den Haag komen", aldus Van Ooijen.

Wethouder Huffnagel benadrukte in zijn toespraak tot de conferentie in Malta dat Den Haag als internationale stad van vrede en recht de activisten uit 48 Europese landen van harte verwelkomt. Wel benadrukte hij dat het in Nederland niet allemaal rooskleurig is: "Er zijn scholen die geen homoseksuele leraren willen hebben. Er zijn ouders die hopen dat hun kind geen homo is. Er zijn jongeren die 'homo' gebruiken als scheldwoord. Gelijke rechten krijg je niet alleen door goede wetgeving!"





Ingezonden persbericht