Gemeente Brummen


Twee fora in maand november

(Oorspronkelijke publicatie datum: 31-10-2009)

Op donderdagavond 12 november vinden de forumbijeenkomst van de gemeenteraad van de maand november plaats. Het gaat ditmaal twee bijeenkomsten die gelijktijdig plaatsvinden, namelijk het forum Ruimte en het forum Bestuur/Samenleving. Diverse onderwerpen worden die avond bespro-ken. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. U bent van harte welkom om de forumbijeenkomsten bij te wonen en in te spreken of mee te praten.

De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf vrijdag 6 november downloaden van deze gemeentelijke website. Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Onderwerpen
Om 20.00 uur begint in de oude trouwzaal het forum Bestuur/Samenleving. Dit forum bespreekt met name diverse belastingvoorstellen die door het college zijn voorbereid. In de raadszaal start om 20.00 uur het forum Ruimte. Drie inhoudelijke onderwerpen staan op de agenda van dit forum, namelijk het voorstel voor de vaststelling van het bestemmingsplan voor de bebouwde kom van het dorp Brummen, de ruimtelijke structuurvisie De Voorlanden van de Regio Stedendriehoek en het voorbereidingsbesluit voor de realisatie van twee woningen op het perceel naast de Dorpsstraat 6 in Hall. Beide fora kennen daarnaast drie vaste agendapunten. Dit zijn de vragenronde, de ingekomen post en de ter kennisname stukken.

Voorafgaande aan de beide fora informeert Woningstichting Eerbeek de gemeenteraadsleden over het renovatieproject Eerbeekse Enk. Dit gebeurt in de raadszaal van het gemeentehuis en duurt van 19.15 tot 19.45 uur. Ook hiervoor zijn belangstellende van harte welkom.

Meepraten
Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.

De besluitvormende raadvergadering staat in november gepland op donderdagavond 26 november 2009