Ingezonden persbericht


Almere, 2 november 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 46-47

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Meer weten over opera?
schrijf je in voor de cursus het Ontstaan van opera In deze cursus zal aandacht besteed worden aan de verschillende soorten opera: opera seria = ernstige en opera buffa = komische opera. Ook wordt het verschil in opera en operette uit de doeken gedaan en wordt duidelijk hoe uiteindelijk de musical ontstaan is.

Cursusleider Gerard Legeland is een klassiek geschoolde zanger met veel theaterervaring. Naast dirigent van het koor 'Nootabene' en Hervormd Kerkoor 's Gravendeel is hij werkzaam als stemcoach en zangpedagoog. Hij volgt het operaleven in Nederland op de voet en geeft inleidingen bij operavoorstellingen in zo'n 20 theaters.

De operacursus is toegankelijk voor iedereen, zowel voor beginners op operavlak als voor de meest doorwinterde opera-fan. Voorwaarde is alleen dat je van muziek houdt!

Donderdag 12 november 19.30 - 21.30 uur
Prijs E 10

operahits in musicalvorm MET jAN ROT EN bILL VAN DIJK De Palingvissers Een Volendamse variant op Bizets opera 'De Parelvissers'? Jazeker! Deze en hits uit andere grote opera-krakers zijn bewerkt tot een oer-Hollandse musical die zich afspeelt in Volendam.

Bill van Dijk en Jan Rot spelen de gezworen vrienden Naatje en Zoer, Astrid Nijgh is de tragische Leila en Marjolein Meijers kruipt in de huid van Mimi. Zo ontrolt zich een tragikomisch verhaal over twee vrienden die ooit verliefd werden op dezelfde vrouw. Er wordt gemusiceerd, paling gerookt, pijp gestoken, gelachen, gehuild, ruzie gemaakt en vrede gesloten. Onder het motto 'aria's zijn ook maar liedjes' zorgt Rot voor een meesterlijke vertaling van de mooiste operahits. 'Donna e mobile' heet nu 'Dames die doen maar wat', het beroemde duet uit 'De Parelvissers' wordt voorzien van een palingsound en kapper Figaro uit Sevilla omgeschoold tot palingboer. En met de keuze uit zoveel sterfaria's haalt niet iedereen het einde.

Jan Rot, Bill van Dijk, Astrid Nijgh, Marjolein Meijers e.a.

vrijdag 13 november 20.15 - 22.15 uur
Prijs Rang 1 E 22,50 | Rang 2 E 20,- | Rang 3 E 17,50 | Rang 4 E 12,50

vrolijke muziektheatervoorstelling Door en Door winter 8+ Een muziektheatervoorstelling over vriendschap, verveling en het verlangen naar avontuur. Over hoe je soms zo graag samen in iets gelooft dat je niet meer ziet wat er is. Door en Door Winter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Benny Lindelauf.

Het is winter en het huisje van Dikke Door en Dunne Door is helemaal ingesneeuwd. Dunne Door is erg verdrietig omdat er niemand op bezoek komt. Dikke Door verzint van alles om Dunne Door op te vrolijken. Ze bedenkt een spel, ze bakt een Koekelaar. Maar niks helpt, totdat de twee Doren geheimzinnige sporen in de sneeuw ontdekken en er dingen uit hun huis verdwijnen. Wie pikt hun laarzen? En wie snoept er van de Koekelaar? Dunne Door weet het zeker: er is een dief op bezoek geweest!

De dames Door en Door waren al eerder te zien bij Kwatta, in de Kwattaklasvoorstelling Door en Door Vragen uit 2008. Het aandoenlijke duo stal de harten van het schoolpubliek en Kwatta besloot een nieuwe voorstelling rond deze hartverwarmende figuren te maken, maar dan nu voor de theaterzalen.

Tekst: Benny Lindelauf; regie: Annelies van Wieringen; muziek en spel: Joris Erwich; spel: Dennis Költgen, Daniel Koopmans; decor: Barbara Kroon; kostuums: Jorine van Beek; licht: Henk van der Geest

Over Kwatta
Theatergroep Kwatta is sinds september 2002 het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Theater het Badhuis in Nijmegen. Onder leiding van auteur en regisseur Josee Hussaarts maakt Kwatta theater dat speels en lichtvoetig is met een serieuze ondertoon.

zaterdag 14 november 16.00 - 18.00 uur
Prijs E 12,50 | Jeugd t/m 12 jaar E 10,-

Fotograaf: Edwin Deen

HEt almeers opera en operette gezelschap presenteert: col Canto Het Almeers Opera en Operette Gezelschap is zowel door publiek als vakjury's bestempeld als een vakkundig zingend en acterend muziektheatergezelschap. Dit keer spelen ze voor u 'Der Bettelstudent', de operette waar Carl Millöcker in 1882 beroemd mee werd.

zaterdag 14 november 20.15 - 23.00 uur
zondag 15 november 14.15 - 18.00 uur

Reserveren www.stichtingcolcanto.nl

door faust theaterschool: sinterklaas en de pratende pepernoten 4+ De dag nadat Sinterklaas in ons land is aan gekomen, komt hij al naar de schouwburg in Almere toe: op zondag 15 november speelt hij zelfs mee in de voorstelling! Voor het zover is gaan we natuurlijk nog even goed oefenen met liedjes, dansjes en wat al niet meer. Natuurlijk zullen er al Pieten zijn, die doen natuurlijk mee! Misschien vragen ze jou wel op het podium om mee te oefenen! Er is iets raars met de pepernoten die de Pieten hebben mee genomen: ze kunnen namelijk praten......? Wat hebben die pepernoten allemaal te vertellen? Als dat maar allemaal goed komt voordat Sint arriveert. Neem je vader, moeder en opa, oma rustig mee!

Een muzikaal avontuur met o.a. Sinterklaas, Quinten Faust, Paul Donkers, Sandra de Bruin, Faust Theaterkinderkoor, en vele Pieten!

Zondag 15 november 13.00 - 15.00 UUR & 16.00-18.00 uur Prijs E 10,- (geen paskorting)

Fotograaf: Quinten Faust

succesvolle formule: heerlijk eten in theatercafé & restaurant Waterfront & genieten van Waterfront Jazz club Vorig seizoen was het optreden van de Israelische Hoboïst Yoram Lachish zo'n overweldigend succes dat hij zéker terug moest terugkomen. Naast de Hobo improviseert Yoram op de Englisch Horn, de Turkse Zurna en de Indiase Shenai-hobo samen met zijn Europese band onder leiding van onze vaste muzikale gastheer Rembrandt Frerichs.

dinsdag 17 november 19.30 - 21.30 uur
Prijs E 49,50 (inclusief 4 gangen diner)

lekker meezingen: Vuile huichelaar
Vuile huichelaar is niet zomaar een meezingprogramma. Eigenlijk is het alleen voor vrouwen. Want we gaan eens even lekker de vuile was buiten hangen. Over mannen. Want soms heb je even helemaal genoeg van die leugenaars en bedriegers die in bed altijd hun sokken aanhouden. Gooi het er allemaal uit en zing mee met de beste Nederlandse liedjes over de eindeloze reeks tekortkomingen van de man. Een avondje lekker schaamteloos alles over een kam scheren en generaliseren. Met livemuziek en geprojecteerde teksten, zodat u uit volle borst uw hart kunt luchten. Vuile huichelaar. Pak jij je koffers maar. Of mag hij na vanavond toch nog even blijven? www.vuilehuichelaar.nl

zang: Mrs. Einstein (Joke van der Hoek, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen)

dinsdag 17 november 20.30 - 22.30 uur
Prijs E 20,-

Fotograaf: Pépé Smit

feest van herkenning voor de kinderen Het Zandkasteel 3+ Koning Koos, Prinses Sassa en haar broertje Toto uit de populaire kinderserie 'Het Zandkasteel' zijn in Schouwburg Almere te zien! Ze wonen in het Zandkasteel en beleven daar allerlei kleine avonturen. Alle drie hebben ze een bijzondere neus en als ze zand in hun neus krijgen dansen ze de 'Neuzenkriebeldans'. Deze dans nodigt het publiek uit om mee te bewegen. Toto en Sassa willen graag alles zelf oplossen, maar soms gaat dat weleens mis. Maar als het ze wel lukt dan glimmen ze van trots! De toneelbewerking van 'Het Zandkasteel' wordt geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties in samenwerking met Teleac NOT.

Koning Koos - Hans Langhout
Prinses Sassa - Daniëlle Meijboom
Toto - Bregje van Beek
Linda Kasander - Understudy

woensdag 18 november 13.00-15.00 uur en 16.00-18.00 uur Prijs E 17,50 (geen paskorting)


Noot voor redacties
Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht