Half november te koop: What (not) to eat 2010


Alles over de foodtrends voor 2010

AMSTERDAM, 20091105 -- Half november 2009 ligt-ie in de winkels: What (not) to eat 2010 van foodtrendwatcher/culinair journalist Marjan Ippel. Een luchtig, lekker leesbaar, rijk geïllustreerd en heerlijk ogend stijlboek voor foodtrends. Niet zozeer gericht op de foodprofessional, maar juist op de dagelijkse eter.

What (not) to eat 2010 is het ideale kerstkado voor de culi, de aspirant-foody, de eetdater en iedereen die enigszins op de hoogte wil blijven van what's hot & what not in food. Maar deze `Top Gear in food' is zelfs leuk voor wie geen culi is.

Waar het in de mode gebruikelijk is om de consument per seizoen de trends voor te schotelen, gebeurde dit tot nog toe niet in food. Foodtrendrapporten richten zich tot de producent, zelden tot de eter. What (not) to eat 2010 zet deze misstand recht en serveert de consument de meest smaakmakende trends van het eetjaar 2010.

Naast de belangrijkste foodtrends biedt What (not) to eat 2010 de nodige second opinions van specialisten als chef-kok Jean Beddington, chocolatier Kees Raat, kaasgoeroe Betty Koster, duurzaam kok Albert Kooij en eetontwerper Marije Vogelzang. Verder voorziet het boek in trendrecepten waarmee de aspirant-trendeter meteen aan de slag kan. Wat te denken van chocoladebacon? Kimchi? Of met cacao gevulde pastakussentjes met linzenpuree van de in Italië werkende Nederlandse topchocolatier Paul De Bondt?

Foodtrendwatcher Marjan Ippel, `de Carrie Bradshaw in food', is oprichter en hoofdredacteur van Talkin' Food®, Neerlands enige consumentenwebsite over trends in eten en drinken. Een dagelijks uitdijende `what to eat' in trendy gastroland, bewust gericht op de consument, maar tegelijk veelvuldig geraadpleegd door de voedingsindustrie en andere foodprofs. Daarnaast heeft zij ondermeer een maandelijkse foodtrendcolumn in foodglossy delicious.

Marjan Ippel, What (not) to eat 2010, uitg. Insider Media, 160 pagina's full colour, ISBN 978-94-90142-02-5; 14,50 euro. Met illustraties van o.a. Yvette van Boven

Talkin' Food





Ingezonden persbericht