Dichtbij op vakantie krijgt eigen website


STEIN, 20091112 -- DichtbijOpVakantie.nl is een nieuwe internetsite met een simpele opzet waardoor de bezoeker snel informatie kan vinden over een vakantie, of kort verblijf dichtbij huis. Dit soort vakanties worden steeds populairder. En terecht want waarom zou je lang reizen terwijl er genoeg mogelijkheden zijn voor een heerlijke vakantie of een paar dagen er tussenuit in eigen land of niet ver van de grens? DichtbijOpVakantie.nl informeert de bezoeker over dichtbijvakanties in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Luxemburg en Frankrijk. Uitgangspunt is een maximale reisafstand van ca 750 km vanaf de Nederlandse grens.

Verschillende thema's

De informatie op www.dichtbijopvakantie.nl is per land ingedeeld met diverse thema's. De website speelt in op een trend die het afgelopen jaar sterk is toegenomen. Door de kredietcrisis zoeken steeds meer vakantiegangers naar een vakantie in eigen land of in één van de buurlanden. waar de Ardennen, de Belgische kust en Duitsland populair zijn. Ook Denemarken en het noorden van Frankrijk worden steeds meer bezocht door de vakantieganger die niet ver meer wil reizen.

Naast leuke en handige tips voor trips informeert de website ook over stedentrips, kindvriendelijke-, fiets- en wandelvakanties en vakantie aan de kust. Per land wordt algemene informatie verschaft, maar ook wordt er ingegaan op onderwerpen zoals stadsbezoek, cultuur en historie. Voor de natuurliefhebbers worden er tips gegeven over aantrekkelijke streken waar het goed recreëren is.

De bezoeker van de site vindt links naar reisorganisaties met vakanties of weekendtrips die bij het betreffende onderwerp of thema passen. Zo kan men met één klik direct bij het juiste reisaanbod komen en hoeft men niet veel tijd te besteden aan het zoeken naar een geschikte reis. Via de betreffende reisorganisatie kan direct online een reis worden geboekt.

Vakantiehuizen, vakantieparken en campings

Naast de toeristische informatie en tips voor trips is het ook mogelijk om via de website een vakantiehuis of een huisje op een vakantiepark te reserveren. Op DichtbijOpVakantie.nl staan duizenden vakantiehuizen in België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Denemarken en Noord-Frankrijk. Deze zijn overzichtelijk per land of streek gerangschikt en kunnen online worden gereserveerd.

Voor de kampeerders heeft DichtbijOpVakantie.nl de mogelijkheid om in de genoemde landen een staanplaats voor tent, caravan of camper te reserveren. Op veel van de beschikbare campings kunnen ook trekkershutten en compleet ingerichte bungalowtenten en stacaravans worden geboekt.

Toekomstige uitbreidingen

De informatie op de website zal wekelijks worden uitgebreid. Er zal ook regionale en lokale informatie per land worden toegevoegd. Bezoekers van de website kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief. Zij worden dan op de hoogte gehouden van nieuwe uitbreidingen en kunnen de redactie van de website ook van ideeën en tips voorzien die, indien mogelijk,ook zullen worden toegevoegd. Uiteindelijk zal deze nieuwe toeristische internetsite uitgroeien tot honderden pagina's met informatie over de leukste "dichtbijvakanties".

Aan het concept van de website is bijna 1 jaar gewerkt door eRCeeMedia, uit het Limburgse Stein, uitgeefster van meerdere toeristische websites zoals www.wintersporteuropa.nl en www.vakantieaccommodaties.info. De drijvende kracht achter www.dichtbijopvakantie.nl is Ruud Couwenhoven, die met www.frankrijkvakantieland.nl, de voorbije jaren één van de populairste websites over Frankrijk heeft ontwikkeld.