Nederlandse UMGroup profiteert van Chinese mega-investering in Spanje


MURCIA, 20091124 -- United Momentum Group (UMGroup), een Nederlandse ontwikkelaar van duurzaam vastgoed, verwacht sterk te profiteren van het gisteren aangekondigde Chinese ontwikkelingsproject ZEIC in de Spaanse provincie Murcia ter waarde van een miljard Euro. Het megaproject nabij de plaats Lorca is het grootste uit de geschiedenis van de gemeente en zal het logistieke centrum voor toerisme en recreatie van China in Europa worden. UMGroup heeft in de recente drie jaar 142 hectare grond aangekocht in de directe omgeving van het Chinese project.

Voor het project Finca La Monja kocht dochterbedrijf Momentum Real Estate reeds in 2007 46 hectare grond, waarop zeer vooruitstrevende villa's gebouwd gaan worden, ontworpen door John Bosch van Van den Oever Zaaijer & Partners te Amsterdam. Deze aankoop werd gefinancierd door de uitgifte van obligatielening MRE Bond III.. Investeerders die kavels van UMGroup hebben gekocht zien, mede ten gevolge van de aankondiging van het Chinese megaproject, de oorspronkelijke rendementsverwachting sterk overtroffen worden.

De burgemeester van Lorca heeft op 11 november het project, genaamd Special Investment Zone China (ZEIC), gepresenteerd aan de media. ZEIC is het resultaat van twee jaar voorbereiding en onderhandelingen met particuliere Chinese ondernemers en de Chinese regering. Het project, dat onder meer 1800 duurzame woningen, een golfbaan en een vijfsterrenhotel omvat, zal vanaf 2011 gebouwd worden op een oppervlakte van meer dan drie miljoen vierkante meter in het gebied La Tova en zal naar verwachting in 2014 volledig worden opgeleverd.

Martijn van Rheenen, Directeur United Momentum Group, reageert: "UMGroup heeft altijd, ook tijdens de crisis, aangegeven dat dit gebied in Spanje enorme potentie heeft en daarom durfden wij het aan om hier een grote grondportefeuille op te bouwen. Wij zien onze visie bevestigd worden nu blijkt dat Chinese ondernemers in de komende jaren een miljard Euro zullen investeren op een steenworp afstand van waar wij projecten ontwikkelen. Onze investeerders en obligatiehouders kunnen trots zijn op het rendement, want ook zij hebben het goed gezien destijds."

Voor een overzicht van de projecten, zie: fincalamonja.com/news_chinese_investment.html

Over United Momentum Group

United Momentum Group is internationaal actief in het ontwikkelen van duurzame, toekomstbestendige vastgoedprojecten die economisch, sociaal en ecologisch renderen. Op dit moment bouwt UMGroup op vier continenten succesvol aan diverse projecten, bedoeld voor permanente en semi-permanente bewoning.

Daarnaast investeert UMGroup in ontwikkelingen binnen de bouw- en transportsectoren die bijdragen aan een duurzame toekomst. Binnen het Dutch Sustainable Construction Consortium werkt UMGroup aan de recycling van bouwpuin in opkomende landen middels De Mobiele Fabriek; samen met Innosys en Electric Cars Europe werkt United Momentum Group aan hoogwaardig elektrisch transport.

Meer informatie over United Momentum Group kunt u vinden op www.umgroup.nl.





Ingezonden persbericht