Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 8 september 2009
Ciné Premières 12 t/m 22 november 2009

13e editie Frans Film Festival Ciné Premières nadert

Van 12 tot en met 22 november presenteren het Centre Culturel Français, Institut Français des Pays-Bas en filmtheater Images in Groningen voor de 13e maal Ciné Premières. Dit eigenzinnige landelijke filmfestival biedt jaarlijks een panorama van de hedendaagse Franse cinema, waarmee de originaliteit en verscheidenheid ervan onder de aandacht van het Nederlandse publiek wordt gebracht.

Een prominente plaats op Ciné Premières is er dit jaar voor de Frans-Canadese film. In Québec werden er de laatste twee jaar een aantal opmerkelijke films gemaakt, waarvan een selectie zal worden vertoond. Hieronder vallen het veelgeprezen Polytechnique, over een moordpartij op een universiteit in Montréal in 1989, Léa Pools Maman est chez le coiffeur, één van de publiekslievelingen op het International Filmfestival Rotterdam en het in Berlijn met een Kristallen Beer bekroonde C'est pas moi, je le jure !

Ciné Premières 2009 vindt plaats in Amsterdam, Den Haag en Groningen. Tevens zal een kleine selectie films onder de noemer Ciné Premières en route vertoond worden in onder andere Nijmegen en Den Bosch.

Programmering en andere informatie verschijnen begin oktober op www.cinepremieres.nl.