Ingezonden persbericht


Architecten, stedenbouwers, ontwikkelaars en beleidsmakers aangespoord het verschil te maken: COLLEGE VAN RIJKSADVISEURS KOMT NAAR GRONINGEN

GRONINGEN - Waar liggen de kansen om het plezier in het bouwen en ontwerpen aan Nederland te hervinden? Hoe kunnen we in het ontwerp de kwaliteit (weer) voorop stellen? Deze vragen staan centraal in het jaarlijkse Boumagesprek, georganiseerd door Platform GRAS, het architectuurcentrum van Groningen. Te gast is het voltallige College van Rijksadviseurs. Het gesprek vindt plaats op donderdag 12 november in het Paleis aan de Boterdiep 111 te Groningen.

Het College van Rijksadviseurs bestaat uit Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, Rijksadviseur voor het Landschap Yttje Feddes, Rijksadviseur voor de Infrastructuur Ton Venhoeven en Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed Wim Eggenkamp. Het College adviseert het kabinet gevraagd en ongevraagd over belangrijke ruimtelijke thema's en onderwerpen.

Tijdens het Boumagesprek zal het College onder leiding van Marcel Tankink van KAW architecten en adviseurs ingaan op vragen als: Hoe kunnen we de huidige crisistijd het best overbruggen? Waar liggen kansen? Wat moeten ontwerpers, beleidsmakers, bestuur en politiek daarvoor ondernemen?

Een ander belangrijk gespreksonderwerp is 'Maak het verschil', de agenda waarin de leden van het College haar thema's en onderwerpen uiteenzet. In de agenda constateert het College onder meer: "Het is net alsof we niet meer mogen verlangen naar schoonheid. We vrezen het grote verhaal en verschuilen ons achter regels en procedures. We zijn zelfs gaan geloven dat cultuur en economie nauwelijks raakvlakken hebben. We doen alsof 'het mooiste plan' per definitie het duurste is en denken dat bescherming en vernieuwing moeilijk samengaan."

Het Boumagesprek vormt de afsluiting van een werkbezoek van het College aan de regio Groningen - Assen.

Datum: donderdag 12 november 2009
Tijd: zaal open om 18.15 uur, aanvang 18.30 uur
Locatie: Het Paleis, Erlenmeyerzaal, Boterdiep 111, 9712 LM Groningen Toegang: gratis; vol is vol
Informatie: platformgras.nl / rijksbouwmeester.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Einde persbericht