NCRV

Jorisâ Showroom

Twintig jaar wonen in een auto in Jorisâ Showroom

Donderdag 12 november 2009

22.15 uur, Nederland 1

Joris Linssen bezoekt bijzondere Nederlanders

In de derde aflevering van het NCRV-programma Jorisâ Showroom gaat Joris langs bij Berent-Jan. Hij woont al twintig jaar in zijn auto en heeft er inmiddels drie versleten. De omstandigheden waar Berent-Jan onder leeft zijn primitief. Voor hem geen groot bed of een warme douche, hij wast zich liever dagelijks met koud water. Hij houdt van zijn leventje en heeft niets te wensen. Eenzaamheid kent Berent-Jan niet. Zijn vrijheid is zân alles.

Lady Rose staat bekend als de zingende kermisvrouw. Vroeger was Lady Rose een man, met een gezin. Maar ze voelde zich opgesloten in haar mannelijke lichaam. Na de geslachtsoperatie bleef zij samen met haar gezin. Op de kermis voelt ze zich volledig geaccepteerd; de eendjesbak is haar lust en haar leven.

Super Zeeger is de Sokkenkoning van de Alblasserwaard. In zijn knaloranje elektrische driewieler gaat hij met kousen en ondergoed langs de deuren. 16 km per uur is voor hem hard genoeg. Inmiddels doet Super Zeeger dit ambulante handelswerk al 35 jaar, zes dagen in de week. Ouderwetse service en ouderwetse prijzen!

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in 2008.