Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Delft, 9 november 2009

Lezing over hergebruik door architectenbureau ZUS in TOP

Op donderdag 12 november houdt Elma van Boxel en Kristian Koreman, eigenaren van Architectenbureau ZUS, om 20.30 uur een lezing over hergebruik in het Techniek Ontmoetings Punt in Delft. Architectenbureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles) is opgericht in 2001 door Elma van Boxel en Kristian Koreman. Zij verrichten kritisch onderzoek naar de rol van de architect in de hedendaagse gebouwde omgeving, variërend van open politieke onderzoeken als het ontwerp voor een specifiek omsloten binnentuin. "Wij werken in het geloof dat elke plek een potentie heeft om uniek en enerverend te worden. Een ruimtelijke interventie zou daarom altijd geïnspireerd moeten zijn door de specifieke kwaliteiten van de situatie of, in het geval van grootschalige projecten, met een kritische en optimistische benadering tegemoet getreden moeten worden." In het kader van het thema hergebruik zal het bureau ZUS ingaan op hun opvattingen en doelstellingen als bureau. Exposities in TOP

* Bijzondere beelden, schilderijen, pentekeningen, foto's en documentatie van Henk Zweerus.
* Resultaten van de Delft Business Gift Design Competition.
* "Niet gerealiseerd Delft op de kaart", Delftse niet gerealiseerde toekomstdromen op de kaart.

Beide exposities zijn tot eind november in TOP te zien,Hippolytusbuurt 14 in Delft , www.topdelft.nl, www.zweerus.com, www.delft.nl/stadsmarketing Open: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur, gratis toegankelijk.

TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur, wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur, wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.

*********


Ingezonden persbericht