Gemeente Utrecht

Wijkwethouder geeft startsein herinrichting vier pleinen

De herinrichting van vier pleinen in Kanaleneiland-Noord is gestart. Het gaat om de pleinen aan de Nansenlaan, De Gasperilaan, Adenauerlaan en de Spaaklaan. Wijkwethouder Marka Spit verricht de feestelijke aftrap op donderdag 12 november a.s. om 16.00 uur. Het eerste plein dat een gedaantewisseling ondergaat is de Nansenlaan. De wethouder lost daarvoor het startschot samen met een bewoner van de wijk en gebiedsmanager Gera Esser van woningcorporatie Mitros.

Het drietal vertegenwoordigt de drie-eenheid waarin het project wordt gerealiseerd. Gemeente, corporaties (Mitros en Portaal) en bewoners markeren hiermee een unieke fase in de ontwikkeling van Kanaleneiland. In deze fase hebben projectleider en ontwerper de wensen van wijkbewoners geïnventariseerd en verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. Het ontwerp van de Nansenslaan bevat ondermeer vernieuwde bestrating en verlichting en een complete facelift van het binnenterrein. Ook komen er ondergrondse afvalcontainers. Het ontwerp vormt de basis voor een schoner, mooier en veiliger Kanaleneiland.

Krachtwijk
De herinrichting van vier pleinen in Kanaleneiland-Noord maakt deel uit van de aanpak Krachtwijk Kanaleneiland. Bij deze aanpak zetten gemeente en corporaties zich samen met bewoners en wijkorganisaties in om Kanaleneiland om te buigen van aandachtswijk naar krachtwijk: een vitale omgeving waar het prettig wonen, werken en leven is en waar de mensen betrokken zijn bij de samenleving.

Vervolg
De werkzaamheden aan de Nansenlaan duren tot eind februari 2010. Daarna starten de werkzaamheden aan De Gasperilaan.




Gemeente Utrecht