Ingezonden persbericht


Internationaal Congres liberale jongeren morgen van start

Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 november vindt het congres van de internationale liberale jongeren plaats. De Nederlandse politieke jongerenorganisaties JOVD en de Jonge Democraten organiseren het congres voor de Internationale Federatie van Liberale Jongeren in Den Haag. Tijdens de congresdagen zullen de organisaties hun gezamenlijke liberale visie aanscherpen.

De internationale koepelorganisaties van liberale jongerenorganisaties heeft meer dan 100 lidorganisaties. Zo'n 180 leden van deze organisaties zullen morgenmiddag naar Nederland komen om het congres bij te wonen. De jongeren worden 's avonds ontvangen met een receptie op het stadhuis van Den Haag.

Vrijdag vindt het Congres plaats in het NH Atlantic te Scheveningen. Openingssprekers zijn de voorzitters van de JOVD, Jeroen Diepemaat, en de Jonge Democraten, Thomas Bakker. Ook zullen de vicevoorzitters van de VVD en D66 de jongeren een welkomstwoord toespreken. Op zaterdag vinden ondermeer de bestuursverkiezingen plaats in het NH Beatrixpark in Den Haag. Opvallend voor dit congres is dat er twee Nederlanders kandidaat staan. Bart Woord, lid van de Jonge Democraten, is kandidaat voor het voorzitterschap van de organisatie. Jan van Run, JOVD, gaat voor het penningmeesterschap van IFLRY.

Typerend voor dit congres wordt de wijziging van het manifest van de koepelorganisatie. Landelijke Voorzitter van de Jonge Democraten Thomas Bakker: "Het belooft in Den Haag inhoudelijk heel interessant te worden. De wereldwijde liberale jongerenorganisaties gaan gezamenlijk een eensgezind standpunt aannemen hoe zij liberalisme in de huidige tijd zien. Leden komen vanuit alle continenten van de wereld en zullen hier met elkaar discussies over voeren."

De week na het congres verblijven de internationale jongeren in Amsterdam. Van 16 tot en met 22 november wordt in de hoofdstad een seminar georganiseerd omtrent het onderwerp mensenhandel: 'Human Trafficking, I am not for sale'.




Ingezonden persbericht