Ingezonden persbericht


Persinformatie

12 november 2009

Houd je weerstand op peil met het nieuwe vitamineboek van het Voedingscentrum

Leiden extra vitamines tot een betere weerstand? Word je socialer of slimmer van bepaalde vitamines? Krijg je er een mooiere huid of sterker haar van? Deze en veel meer vragen worden beantwoord in het nieuwe vitamineboek van het Voedingscentrum: Alles over vitamines, mineralen en supplementen. Het boek kost ¤ 7,95 en is verkrijgbaar via de webshop van het Voeddingscentrum.

Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor de gezondheid, zoals voor het in stand houden van een goede weerstand. Maar door extra vitamines te slikken wordt je niet minder vatbaar voor verkoudheid. Er wordt veel beweerd over de werking van vitamines, maar niet alles is waar. Sommige fabrikanten en reclamemakers beweren bijvoorbeeld dat je extra vitamines moet slikken als de 'R' in de maand is. Of dat je slimmer of mooier wordt door bepaalde vitamines te nemen. Daarvoor bestaat echter nauwelijks of geen bewijs.

Ook hoor of lees je veel tegenstrijdigheden, bijvoorbeeld over antioxidanten en vitaminesupplementen. Zijn ze nu wel of niet goed? Het standpunt van het Voedingscentrum daarover is duidelijk: wie gezond, gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf, heeft geen extra antioxidanten en vitamines nodig. Wie om wat voor reden dan ook toch extra vitamines wil binnenkrijgen, moet opletten niet meer te nemen dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH).

Wat is er waar over vitamines en mineralen? Met Alles over vitamines, mineralen en supplementen, het complete naslagwerk, geeft het Voedingscentrum hierover duidelijkheid.

Voedingscentrum - eerrlijk over eten

Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.



Ingezonden persbericht