Gemeente Cromstrijen


Eerste oplevering van Rehobothlocatie een feit!


12-11-2009

Na zes jaar is het dan zover. Op dinsdag 10 november 2009 reikte Woonstichting Union 33 sleutels uit van de seniorenappartementen van blok B op het Rehobothplein. Hiermee is de realisatie van het eerste deel van het nieuwbouwproject Rehobothlocatie een feit.

Lange voorgeschiedenis
Het nieuwbouwproject kent een lange voorgeschiedenis. In 2003 vroeg de gemeente Cromstrijen aan zes projectontwikkelaars een aanbieding te doen voor het opstellen van inrichtings- en bebouwingsvoorstellen voor de Rehobothlocatie. Uiteindelijk koos de gemeenteraad voor Woonstichting Union.

Het voortraject verliep niet zonder slag of stoot. De gemeente ontving vele bezwaren van omwonenden rondom de Rehobothlocatie. De bezwaar- en beroepsprocedures die nodig waren om de binnengekomen bezwaren te behandelen, vertraagden de voorbereiding en uitvoering van het plan. De gemeente ontving op 26 oktober 2009 het bericht van de rechtbank in Dordrecht dat de laatste beroepszaken ongegrond waren verklaard.

Woonstichting Union verwacht in februari 2010 blok A op te leveren met daarin de supermarkt met daarboven seniorenappartementen.