Ingezonden persbericht


Pakketvervoerder realiseert besparing van tienduizenden liters brandstof DPD Nederland presenteert nieuwe ecocombi

Best/Meppel, 12 november 2009 - Gisteren lanceerde pakketvervoerder DPD op feestelijke wijze de tweede Nederlandse ecocombi. In Meppel namen DPD en Holwerda Distributie en Transport officieel de extra lange vrachtwagen in gebruik die dagelijks op en neer zal pendelen tussen Joure en Best. Na de introductie van de eerste Nederlandse ecocombi in januari, beschikt DPD nu over twee voertuigen die op jaarbasis ieder veel geld, tienduizenden liters brandstof en grote volumes CO2-uitstoot besparen.

Na de officiële overdracht van de autosleutels door Robert van Straaten, Director Marketing & Sales van DPD Nederland, aan Tjalling Holwerda, oprichter van Holwerda Distributie en Transport, kunnen de chauffeurs voortaan per rit drie wisselbakken vervoeren, in plaats van het reguliere aantal van twee. DPD is de eerste distributeur in Nederland die werkt met zogenaamde LZV-ecocombi's, kort voor Lang Zwaar Voertuig, met wissellaadbakken. De pakketvervoerder zet de 'groenere' vorm van transport in voor 24-uurs pendeldiensten tussen Joure en Best, waarmee in totaal per jaar zo'n 220.000 kilometer wordt afgelegd. Met een gemiddelde brandstofbesparing van 33 procent, zijn de milieu- en economische voordelen aanzienlijk.


50.000 liter minder
Eerder dit jaar introduceerde DPD al zijn eerste ecocombi voor het traject Best - Rotterdam. Samen leggen de twee vrachtwagens nu op jaarbasis rond de 500.000 kilometer af en realiseren dus gigantische besparingen van tussen de veertig- en vijftigduizend liter brandstof. "Als specialist in wegvervoer zien we het gebruik van ecocombi's echt als speerpunt," Van Straaten. "De eerste combi is een succes en deze uitbreiding is een belangrijke stap om er uiteindelijk ook internationale ritten mee te gaan maken. Als het gaat om CO2-uitstoot en kosten is wegvervoer al vele malen efficiënter dan bijvoorbeeld vervoer door de lucht. Met deze ecocombi's kunnen we deze besparingen nog verder optimaliseren." DPD hoopt in 2010 ook te kunnen starten met de internationale ritten voor de ecocombi's.

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan 2 miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.3 miljard in 2008 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

**

Ingezonden persbericht