Ingezonden persbericht


Online veilingen Spaanse droomhuizen 'gat' in de markt Extra veilingen en uitbreiding van aanbod met Nederlandse vakantievilla's

Amsterdam, 12 november 2009 - De in juni en september 2009 gehouden online veilingen van Spaanse droomhuizen door MySecondHome.nl en BVA-Auctions zijn een doorslaand succes geworden. Zo groot zelfs dat van een nieuwe trend gesproken kan worden. Voor het einde van het jaar zullen dan ook twee extra veilingen worden gehouden en is het aanbod uitgebreid met Nederlandse vakantievilla's.

"Er staat nog altijd een aanzienlijke hoeveelheid vastgoed leeg in met name Spanje en ook in Nederland bieden de eerste woningen zich aan. Deze huizen zijn van particulieren in nood of zijn eigendom van de bank geworden", zegt Robin Friend, medeoprichter van MySecondhome. Diezelfde banken en particulieren kloppen dan ook steeds vaker bij MySecondhome en partner BVA-Auctions aan met het verzoek de lege woningen middels hun online veilingsysteem te verkopen.

Nieuwe veiling

Wederom zal deze manier van huizen verkopen een mooi voordeel op kunnen leveren. Net als bij de vorige veilingen gebeurde, is ook nu de verwachting dat alle huizen ruim onder de werkelijke waarde zullen worden verkocht. Alle te koop aangeboden Nederlandse recreatiewoningen zijn hier te vinden en de Spaanse woningen zijn hier te vinden. Ook de voorwaarden en alle wetenswaardigheden over het veilingproces zijn hier op terug te vinden. De eerstvolgende veiling zal van 20 tot 24 november lopen, de tweede zal aanvangen op 27 november en sluiten op 1 december.

Nederlands initiatief
De online veiling van onroerend goed in opdracht van banken en particulieren is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen twee Nederlandse bedrijven. MySecondhome.nl is de grootste tweede woning aanbieder van Europa met meer dan 90.000 koopwoningen. MySecondhome is het ideale startpunt voor iedereen die overweegt een huis in het buitenland te kopen. BVA-Auctions.com is een toonaangevend online veilinghuis, dat in opdracht van derden roerende en onroerende zaken ter veiling brengt. De opdrachtgevers van de veiling zijn onder andere banken, curatoren, leasemaatschappijen en het bedrijfsleven. Onlangs nog werden door BVA de auto's en inventaris van de failliete auto-importeur Kroymans en de boedel van Marco Borsato's The Entertainment Group geveild.


---