Ingezonden persbericht


+++ Persbericht +++

Statistieken Runes of Magic onthuld
Nieuwe servers voor de Duitse en Koreaanse markt

Berlijn, 12 November 2009: Vanwege de enorme impact van Runes of Magic in de internationale markt, maakt de uitgever statistieken over de inspanningen van de spelers sinds de lancering van 'Chapter II - The Elven Prophecy' bekend. In het tweede hoofdstuk hebben de avonturiers al meer dan 15 miljoen quests opgelost en meer dan 250.000 eindbazen overwonnen. Het craften mag ook niet gemist worden: Meer dan 16 miljoen items zijn gemaakt door de spelers door onder andere te koken, smeden of kleermakerij.

Dankzij het flink toenemende aantal spelers is Frogster op dit moment bezig om de lancering van een nieuwe server voor Runes of Magic voor te bereiden. De Duitse spelwereld 'Draiochta' zal de eerste lading nieuwe spelers ontvangen vanaf 13 november. Ook in Azië hebben Runes of Magic spelers vanaf nu toegang tot een gelokaliseerde versie van de MMORPG. De start van de Koreaanse beta heeft tot nu toe alle verwachtingen van de Berlijnse uitgever overtroffen.

In de Koreaanse markt wordt de huidige versie van de game afgemaakt, zodat deze naar een compleet gelokaliseerde live versie kan wisselen na een uitputtende test fase.

Runes of Magic - Een wereld vol magie en avontuur
Runes of Magic is de nieuwe standaard voor free-to-play-MMORPGs in termen van gameplay, plezier en kwaliteit. Het online rollenspel is spannend en kent een diepgaand verhaal. Runes of Magic wordt gedragen door meer dan 2.000 zoektochten in de sfeervolle fantasiewereld van Taborea. Tot op heden heeft Runes of Magic meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers, waardoor het één van de meest succesvolle titels is in het free-to-play-segment, en is een must-play voor alle fans van MMOs en RPGs.

Runes of Magic heeft een uniek tweeklassen-systeem waarmee spelers één van de acht eerste klassen met een tweede klasse kunnen combineren. Het resultaat is een grote speler-ervaring dat doorloopt in nog bredere customization mogelijkheden. Er zijn twee verschillende speelbare rassen, Elven en Mensen, waaruit spelers kunnen kiezen. Elke dubbele klassencombinatie produceert zijn eigen machtige elite vaardigheden. Een andere populaire functie is de mogelijkheid om de inrichting van je eigen individuele virtuele huis en gilden kunnen gilde kastelen construeren, die uitgebreid kunnen worden met extra gebouwen. Dankzij de uitgebreide crafting- en reputatiesystemen, pakkende PvP functies, diepe customization en veeleisende kerkers, heeft Runes of Magic voor ieder wat wils.

De Taiwanese ontwikkelaar Runewaker breidt de gamewereld regelmatig uit met nieuwe gratis inhoud en uitdagingen!

Runes of Magic Features


- Tweeklassen-systeem met acht klassen en unieke elite vaardigheden
- Individuele aankleding van spelershuizen en gildekastelen
- Diepgaande achtergrondinformatie bovenop de 2,000 quests met epische verhaallijnen
- Spannende Player-versus-Player duels in de arena's en op het slagveld
- Gemakkelijk reizen met behulp van portalen en een breed scala aan rijdieren
- Uitdagende eindbaas gevechten in gevaarlijke en uitgebreide kerkers voor maximaal 36 gelijktijdig spelende spelers
- Vermakelijke mini-games bieden afwisseling op de held's routine
- Dynamische crafting en customization van items
- Regelmatige uitbreidingen met gratis updates en nieuwe game content
- Nieuw 'Huisdier' systeem voor alle klassen met de mogelijkheid deze huisdieren te trainen en te levelen
- Free-to-Play: geen maandelijkse kosten en het spel is gratis te downloaden

Feiten

Titel:
Runes of Magic
Genre:
Fantasy MMORPG
Platform:
Windows PC
Uitgever:
Frogster Online Gaming GmbH
Ontwikkelaar:
Runewaker
Entertainment Ltd.
Lancering:
19.03.2009 "Chapter I - Rise of the Demon Lord"
15.09.2009 "Chapter II - The Elven Prophecy"
USK:
vanaf 12 jaar
PEGI:
12+
EAN:
4020628086787 - Box Chapter I
4020628087050 - Box Chapter II
Prijs (Box-Versie):
9,99 Euro

Over Runewaker Entertainment Ltd.
Runewaker Entertainment is opgericht in augustus van 2004, met het hoofdkantoor gevestigd in Taichung, Taiwan. De oprichters zijn allemaal zeer ervaren in de game wereld en besloten om samen te komen om hun eigen droom te verwezenlijken. Momenteel telt Runewaker meer dan 40 hoog opgeleide programmeurs, vormgevers en kunstenaars en wordt voortdurend uitgebreid. Runewaker is gespecialiseerd in het maken van massively multiplayer online role playing games (MMORPG). Het bedrijf heeft een eigen game engine ontwikkeld dat concurreerd met de beste die beschikbaar zijn op de markt. Hun eerste product, Radiant Arcana (Runen van Magic), is reeds afgerond en momenteel in Open Beta fase in China. Runewaker produceert momenteel meer content voor Runes of Magic. Website: http://www.runewaker.com

Over Frogster Interactive Pictures AG
Frogster is een bedrijf met verschillende aandelen in de computergames industrie. De beursgenoteerde Frogster Interactive Pictures AG, gevestigd in Berlijn, richt zich op de groei van de online gaming sector en dan speciaal op massively multiplayer online games. Het bedrijf licenseert, promoot en exploiteert verschillende online games in de Duitstalige markt en internationaal. De Koreaanse joint venture Frogster Azië Co, Ltd gevestigd in Seoul, ontwikkelt MMO Games en promoot en licenseert virtuele werelden in Azië. Frogster America Inc., gevestigd in San Francisco, Verenigde Staten, verkoopt en exploiteert MMO games in Noord-Amerika in 2009. Vanuit hun kantoren in Berlijn, Seoel en San Francisco, verzorgt de Frogster groep met meer dan 100 medewerkers de ontwikkeling, marketing, PR, web design, web development, community management, customer support, hosting, facturering en administratie. Internet: www.frogster.de

Over UnitedGames
UnitedGames is ontstaan in 2007 en is toonaangevend Europees uitgever van massive multiplayer online games (MMO Games). Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. UnitedGames bestaat uit mensen met een passie voor gaming en het creëeren van sublieme online entertainment. Het bedrijf tilt de online gaming ervaring naar een hoger niveau voor gamers en biedt een volledig services portfolio voor ontwikkelaars, met volledige marketing, lokalisatie en ondersteuning door heel Europa. Ook ontwikkelt UnitedGames haar eigen online games for een breed publiek. Het portfolio van het bedrijf bevat meer dan 20 MMO Games. Deze games worden gespeeld door 17 miljoen mensen in 178 verschillende landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.unitedgames.com.