Port of Rotterdam

KPN-storing treft Havenbedrijf zwaar

12-11-2009

Een storing op het KPN-netwerk trof woensdag 11 november zwaar het Havenbedrijf Rotterdam. Rond 10.00 uur brak een kabel in de buurt van Leiderdorp waardoor het gehele netwerk van Havenbedrijf Rotterdam in storing raakte.

Voor de verkeersleiding op het Havencoördinatiecentrum te Rotterdam en andere operationele posten trad de noodprocedure in werking. Door de uitwijk voor het Informatie Verwerkend Systeem en de inzet van een tiental notebooks met umts-verbinding kon de scheepvaartbegeleiding doorgaan. Telewerkers die via SmartXS/Citrix vanuit huis werkten, ondervonden geen hinder.

Uiteindelijk vond KPN om 15.30 uur de exacte locatie van de kabelbreuk, was de kabel rond 16.00 uur opgegraven en om 19.15 uur weer hersteld. Vanaf 20.30 uur draaide het Havencoördinatiecentrum weer normaal.

Het Havenbedrijf start samen met Getronics - als leverancier van het netwerk - een onderzoek om te voorkomen dat nogmaals het gehele netwerk van HbR onbereikbaar raakt en dat uitwijk of redundantie (dubbel uitvoeren van het netwerk) niet functioneert.