Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / AANKONDIGING / UITNODIGING

-----

Amsterdam, donderdag 12 november 2009

DWARS Amsterdam, GroenLinkse jongeren, zal vanavond op het politiek café van GroenLinks Amsterdam, vanaf 19:30 uur in café P96 op de Prinsengracht 96, bekend maken wie de DWARSe kandidaat wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen. DWARS is op zoek geweest naar de meest idealistische, jeugdige, moedige, lieve en vooral 'Dwarse' kandidaat op de kandidatenlijst van GroenLinks Amsterdam. De DWARSe kandidaat kan rekenen op actieve steun van DWARS bij de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Het is belangrijk dat de stem van jongeren binnen de lokale politiek gehoord wordt. Jongeren hebben te kampen met verschillende problemen als de uitholling van het onderwijs, een groot tekort aan huisvesting en gebrek aan werkgelegenheid. We hebben een bevlogen kandidaat nodig die met echte creatieve oplossingen durft te komen. Deze kandidaat hebben we gevonden!", aldus DWARS.

Tijdens de zoektocht naar de 'DWARSe' kandidaat heeft de politieke jongerenorganisatie op 5 november een kandidatendebat georganiseerd, waarbij verschillende kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen het vuur aan de schenen is gelegd. Tijdens dit debat werden onderwerpen bediscussieerd die jongeren aangaan, zoals huisvesting, vrije sluitingstijden van de horeca, privacy, en creatief gebruik van ruimte. "De kandidaat die wij hebben gekozen is een persoon die zich al sinds jaar en dag, zowel binnen als buiten de politiek voor deze zaken met hart en ziel heeft ingezet en met deze inzet kunnen en willen wij ons graag identificeren", aldus DWARS.

Amsterdam vernauwt. De vrije openbare ruimte wordt steeds vernauwd met meer regels, het wordt voor jongeren steeds moeilijker om zich creatief te ontplooien zonder bureaucratische rompslomp. Om deze reden is DWARS de zogenaamde wekkercampagne gestart. Amsterdam moet wakker worden geschud! Daarom zal DWARS tijdens de campagne met haar kandidaat en haar wekker de straat op gaan om zo een oproep te doen voor 'wakkere' politiek. DWARS wil met de wekkercampagne duidelijk maken aan jongeren dat zij een kans hebben hun stem te laten horen. Ook is haar doel niet eenvoudig scoren met oneliners, maar door goede, duidelijke informatie over een kandidaat met sterke, heldere standpunten jongeren de kans te geven en wel overwogen stem uit te brengen.

GroenLinks Amsterdam stelt op zaterdag 21 november a.s. haar kandidatenlijst vast op haar Algemene Ledenvergadering. DWARS Amsterdam probeert haar DWARSe kandidaat zo hoog mogelijk op deze lijst te krijgen.

-----